ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε και τυπικά η μάχη των ολιγαρχών των μίντια κατά του νομοσχεδίου Παππά-Σπίρτζη!

Ξεκίνησε και τυπικά η μάχη των ολιγαρχών των μίντια κατά του νομοσχεδίου Παππά-Σπίρτζη!

Τι σηματοδοτεί η συνέντευξη των ιδιωτικών καναλιών κατά της κυβέρνησης Τσίπρα...

Πριν λίγους μήνες το Newsbomb.gr είχε αποκαλύψει αποκλειστικά το επιτελικό κέντρο που είχαν στήσει οι «νταβατζήδες» προκειμένου να μπλοκάρουν το υπό κατάρτιση –τότε- νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την προκήρυξη των τηλεοπτικών συχνοτήτων, καθώς και τη διεκδίκηση των χρεών τους για τη χρήση των συχνοτήτων για την περίοδο 2011-2014, που προκλητικά και ετσιθελικά τους είχε χαρίσει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, στα πλαίσια των διαπλεκόμενων σχέσεων που είχε οικοδομήσει μαζί τους.

Το ρεπορτάζ μας, που είχε αναπαραχθεί από πολλά Μέσα, κυρίως του διαδικτύου, είχε επίσης την αποκάλυψη, σύμφωνα, με την οποία οι ίδιοι «νταβατζήδες» είχαν στήσει και ειδικό «Γραφείο» στις Βρυξέλλες, προκειμένου να μπλοκάρουν και μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αυτές τις εξελίξεις, όπως είχαν κάνει ακριβώς και το 2004, για να πολεμήσουν το νόμο για το «βασικό μέτοχο» των Παυλόπουλου-Καραμανλή.

Το ίδιο σύστημα των αιώνιων «νταβατζήδων», των προκλητικά ευνοημένων απ’ τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις της διαπλοκής, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, έχει -κυριολεκτικά- αφηνιάσει και απ’ την κατάθεση –προς δημόσια διαβούλευση- του νομοσχεδίου για τις συχνότητες και απ’ τις διατάξεις που περιλαμβάνει αλλά και απ’ το γεγονός ότι μεταξύ άλλων επαναφέρει και διατάξεις του «βασικού μετόχου», όπως την ονομαστικοποίηση των μετοχών (μέχρι φυσικού προσώπου) των εταιριών που θα διεκδικήσουν τηλεοπτικές συχνότητες, τα ασυμβίβαστα και κάποιες άλλες...

Μαθημένο όλο αυτό το σύστημα σε διαπλεκόμενες σχέσεις, αρνείται να δεχτεί ότι για πρώτη φορά μια κυβέρνηση έχει αποφασίσει να σταματήσει τα χαριστικά τους προνόμια και να βάλει μια στοιχειώδη τάξη στο χάος της διαπλοκής!

Η συνέντευξη που έδωσαν οι εκπρόσωποι των ολιγαρχών των μίντια (κάτι το πάλι ποτέ αριστεροί, κάτι το πάλι ποτέ ευνοημένοι του συστήματος Σημίτη, κάτι...) αποτέλεσε στην ουσία την τυπική έναρξη της μάχης κατά του νομοσχεδίου!

Χαρακτηριστικό δε της «ενημέρωσης» που ταΐζουν τον ελληνικό λαό είναι και το γεγονός, ότι αφιέρωσαν (αντικειμενικά, εννοείται!) στο σχετικό ρεπορτάζ περισσότερο χρόνο απ’ αυτόν που είχαν αφιερώσει στη μεγάλη εκδήλωση υπέρ του ΟΧΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα!

Η μάχη ξεκίνησε.

Γνωρίζουμε, ότι οι απειλές κατά Τσίπρα, Παππά, Σπίρτζη, έχουν επίσης αρχίσει. Το ίδιο και η... «μάχη των Βρυξελλών», απ’ το εκεί «Γραφείο» τους!

Στελέχη του Μαξίμου διαβεβαιώνουν το Newsbomb.gr ότι δεν θα κάνουν πίσω.

Θέλουμε να το πιστέψουμε.

Να πιστέψουμε, ότι Τσίπρας, Παππάς, Σπίρτζης θα κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της διαπλοκής.

Ότι δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς, απειλές.

Ότι δεν θα γοητευτούν από «προσκλήσεις» για deals με αντάλλαγμα «υποστήριξη»!

Ότι θα αντισταθούν στην «πίεση» των ολιγαρχών για «συζήτηση», μια συζήτηση που οι εκπρόσωποί τους παραπονιούνται πως έχει σταματήσει εδώ και κάτι μήνες...

Αναμένουμε...

Οψόμεθα...

Σχετικές ειδήσεις