ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στο... τραπέζι πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στο... τραπέζι πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής

Οργισμένος εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας με τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Το Μαξίμου εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής.

Για πρώτη φορά και μετά από μια περίοδο γεμάτη εντάσεις στο μέγαρο Μαξίμου έχει αρχίσει να κυοφορείται η άποψη ότι πλέον έχει επέλθει ο χρόνος για υποβολή πρότασης μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου!

Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, μετά τη θυελλώδη διάσκεψη των προέδρων, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (13.08.) σε συζήτηση του πρωθυπουργού με στενούς συνεργάτες του, ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε οργισμένος με τη στάση της Προέδρου της Βουλής.

Μάλιστα φέρεται να είπε ότι «όπως φάνηκε απόψε, τη στηρίζει μόνο η Χρυσή Αυγή»!

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε οργισμένος επίσης και με τα «αδειάσματα» που του έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και στη διάρκεια της διάσκεψης των προέδρων. Επεσήμανε, ότι είναι πρωτοφανής μια τέτοια συμπεριφορά και μάλιστα τόνισε ότι «ψεύδεται».

Οι πληροφορίες μας επιμένουν, ότι όλα δείχνουν πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την υποβολή πρότασης μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής.

Μέχρι τώρα και παρά το πολύ βαρύ κλίμα στις σχέσεις μεταξύ Τσίπρα και Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο πρωθυπουργός ήταν από διστακτικός έως και αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τώρα όμως έχει αλλάξει γνώμη. Και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι στην παρατήρησή του ότι τη στηρίζει «μόνο η Χρυσή Αυγή», πρόσθεσε πως «δεν την είδα να διαμαρτύρεται καθόλου γι’ αυτή τη στήριξη, όπως όφειλε».

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι πάρα πολλά θα κριθούν μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου, οπότε και ο χρόνος θα αρχίσει νε μετρά αντίστροφα για την Πρόεδρο της Βουλής.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι εκτός απ’ τις σφοδρές συγκρούσεις της με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επίσης με τον Ν. Παππά και το Ν. Φίλη, πλέον όλοι οι συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα έχουν την εκτίμηση ότι «δεν είναι δυνατό να συνεχίζεται αυτή η θεσμική ανωμαλία».

Θεωρείται δε βέβαιο, ότι εφόσον κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αυτή θα υποστηριχτεί και από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση ίσως τη Χρυσή Αυγή.

Σε κάθε περίπτωση τα πάντα συγκλίνουν στην εκτίμηση, ότι πλέον το γυαλί στις σχέσεις μεταξύ του πρωθυπουργικού επιτελείου και της Προέδρου της Βουλής έχει οριστικά ραγίσει, μάλλον έχει θρυμματιστεί...

Να υπενθυμίσουμε ότι στη διάσκεψη των Προέδρων υπήρξε τεράστια ένταση μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και εκπροσόπων της αντιπολίτευσης, ενώ η Πρόεδρος της Βουλής άφησε σαφείς αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι δεν της εξήγησε επαρκώς το κατεπείγον της διαδικασίας.

Επιχειρηματολογώντας τόνισε ότι η διαδικασία δεν πρέπει να γίνει εσπευσμένα γιατί θα «αποτελεί χονδροειδή παραβίαση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.
«Πρέπει να δημιουργεί πλέγμα εμπιστοσύνης γιατί ο βουλευτής επαφίεται σε αυτό και να είναι συνεπής στα καθήκοντά του» είπε ζητώντας χρόνο για να διαβάσουν οι βουλευτές τη συμφωνία.

«Η επιλογή του πρωθυπουργού για τη θέση της Προέδρου, ήταν επειδή για τη διαφύλαξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας του πολιτεύματος δεν επρόκειτο να κάνω εκπτώσεις , όποιος κι αν το ζητούσε, ακόμα και ο ίδιος» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τη θυελλώδη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων

Σχετικές ειδήσεις