ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Λαφαζάνης σε Παυλόπουλο: Οι μεγαλύτερες εκτροπές γίνονται στο όνομα του Συντάγματος

Εκλογές 2015 - Λαφαζάνης σε Παυλόπουλο: Οι μεγαλύτερες εκτροπές γίνονται στο όνομα του Συντάγματος

Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (27/08/2015) ο επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας», όπου παρέδωσε τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,Προκόπη Παυλόπουλο.

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά το σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες οι δύο άνδρες. «Ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πάνω από το Σύνταγμα» σημείωσε, σπεύδοντας πάντως να διευκρινίσει ότι δεν αναφέρεται προσωπικά στον κ. Παυλόπουλο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος με τη σειρά του τον διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν «όπως ταιριάζει στον πολιτικό πολιτισμό της Ελλάδος και στην κρισιμότητα των περιστάσεων. Ουδείς πολιτειακός παράγοντας είναι πάνω από το Σύνταγμα».

Ο Πρόεδρος είπε ότι στον κ. Λαφαζάνη ότι θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του, όπως και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, γεγονός που επίσης σχολίασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, παρατηρώντας ότι το Σύνταγμα μιλά για «φυσική συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και όχι για τηλεφωνικές επικοινωνίες».

«Όπως και εσείς γνωρίζετε καλύτερα κ. Πρόεδρε, οι μεγαλύτερες εκτροπές γίνονται στο όνομα του Συντάγματος», παρατήρησε ο κ. Λαφαζάνης.

«Να είστε βέβαιος ότι το Σύνταγμα θα τηρηθεί» κατέληξε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Στο ίδιο ύφος ήταν και οι δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη σε δημοσιογράφους εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας» τόνισε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και να μην περιοριστεί σε τηλεφωνικές επικοινωνίες. Μάλιστα, εξέφρασε εκ νέου την άποψη ότι οι εκλογές-εξπρές πρέπει να διεξαχθούν το νωρίτερο δυνατό στις 27 Σεπτεμβρίου.

«Πρέπει να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που προβλέπεται στο Σύνταγμα. Οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου» είπε συγκεκριμένα, ο κ. Λαφαζάνης.

«Είναι ευθύνη του Προέδρου να ανταποκριθεί στην δημοκρατική πρόσκληση, θα έχει ευθύνη αν δεν το πράξει. Αν δεν το πράξει, θα κάνουμε δηλώσεις που δεν θα θέλαμε να κάνουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι θα περιμένει πρώτα να δει τις εξελίξεις και τα επόμενα βήματα από πλευράς Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δείτε εδώ όλες τις πολιτικές εξελίξεις

Σχετικές ειδήσεις