ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργισμένη αντίδραση Μητρόπουλου για το «κόψιμό» του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Οργισμένη αντίδραση Μητρόπουλου για το «κόψιμό» του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Λάβρος κατά του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, εμφανίστηκε ο Αλέξης Μητρόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση της Επιτροπής συγκρότησης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκτίμησε τη στάση μου - Λυπήθηκα που δεν ψήφισα “όχι” και δήλωσα “παρών”- Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαπραγματευτική ανικανότητα - Δεν με ενημέρωσε κανείς για την απόφαση να με “κόψουν”», είναι μερικά μόνο από τα λόγια του μέχρι πρότονος αντιπροέδρου της Βουλής, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι την απόφαση της Κουμουνδούρου την είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος, εκτός της υπόθεσης φοροδιαφυγής, είχε αποκαλύψει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια για την κριτική που ασκούσε ο κ. Μητρόπουλος στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Λίγες ώρες, έτσι αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την απόφασή του: «Η Επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη μετά από 2 συνεδριάσεις, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κ.Ε. να μην συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Αττικής ο σ. Αλέξης Μητρόπουλος. Μέχρι την πλήρη εκκαθάριση όσων θεμάτων βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τον αφορούν, η εισήγηση προς την Κ.Ε. περιλαμβάνει την δυνατότητα να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί», ο κ. Μητρόπουλος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και εξαπέλυσε επίθεση κατά της ηγεσίας του κόμματος.

Ο κ. Μητρόπουλος κατέστησε σαφές πως δεν αποδέχεται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Παράλληλα, απάντησε και στις φήμες που τον ήθελαν να βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, σημειώνοντας ότι δεν σκοπεύει να στραφεί άμεσα προς κάποιον άλλο πολιτικό φορέα, καθώς και ότι θα εξετάσει τα επόμενα βήματά του μετά τις εκλογές.

«Ούτε αναζήτησα και ούτε θα αναζητήσω να πάω σε άλλον φορέα. Θα μείνω όπως είμαι και μετά τις εκλογές θα δούμε. Θα παρακολουθήσω τις εξελίξεις οι οποίες προβλέπω ότι θα είναι ραγδαίες και καταιγιστικές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητρόπουλος δεν παρέλειψε, επίσης, να εξαπολύσει προσωπικά πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν εκτίμησε τη στάση του να μην προχωρήσει σε ρήξη, κατηγορώντας την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για «διαπραγματευτική ανικανότητα» σε ό,τι αφορά στη συμφωνία με τους δανειστές και το τρίτο μνημόνιο.

«Θεώρησα ότι επειδή πια το ελληνικό ζήτημα επιδεινώθηκε σε σχέση με τους παρελθόντες μήνες και επειδή δεν είχα επιλέξει τη σύγκρουση, έλεγα πως πάρα την αποτυχία και την έλλειψη σχεδίου, θα μπορούσε να γίνει μια τελευταία προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης», ανέφερε, σημειώνοντας ότι εκείνος δεν είχε επιλέξει την απόλυτη ρήξη γεγονός που, όπως τόνισε, έπρεπε να εκτιμήσει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λυπήθηκα που δεν ψήφισα “όχι” και δήλωσα “παρών”», πρόσθεσε, αποκαλύπτοντας πως δεν είχε ενημερωθεί για το “κόψιμο” από τα ψηφοδέλτια, παρά το γεγονός ότι, όπως είπε, είχε μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα την περασμένη Τετάρτη.
Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο κ. Μητρόπουλος ήρθε πρώτος σε σταυρούς, για τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Αττική…

Σχετικές ειδήσεις