ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Η κυβέρνηση με την ουρά στα σκέλια εφαρμόζει τα πιο αντιλαϊκά μέτρα

Γεννηματά: Η κυβέρνηση με την ουρά στα σκέλια εφαρμόζει τα πιο αντιλαϊκά μέτρα

Την ανησυχία της για την κυβερνητική ακινησία εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κάνοντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε διαπραγματεύεται με τους θεσμούς εντελώς απροετοίμαστη και χωρίς να έχει συνολικό σχέδιο.

Η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στις συναντήσεις που είχε με τον Μάρτιν Σουλτς και τον Πιέρ Μοσκοβισί, διευκρίνισε πως ζήτησε στήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα και τους ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα στηρίξει υφεσιακά μέτρα, καθώς οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και των επιχειρήσεων έχουν πια εξαντληθεί.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγορά» έριξε βολές εναντίον της κυβέρνησης, η οποία όπως είπε είναι απροετοίμαστη και εμφανίζεται χωρίς δικό της συνολικό σχέδιο, χωρίς σοβαρές και τεκμηριωμένες προτάσεις, σημειώνοντας ότι «τελικά με την ουρά στα σκέλια, υπογράφει και εφαρμόζει τα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που δεν διανοήθηκαν ποτέ να αποδεχτούν προηγούμενες κυβερνήσεις».

Κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις στους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία, τόνισε την ανάγκη να προστατευτούν τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά και να δοθεί λύσει για τα κόκκινα δάνεια ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποχωρήσει στο θέμα αυτό», γιατί αυτό «θα είναι τραγικό και θα δημιουργηθεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα».

Αναφορικά με τα σενάρια συνεργασιών, η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση «ευρύτατης συνεργασίας και συναίνεσης όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων», χαρακτηρίζοντας αυτό το σενάριο ως τη μόνη λύση που μπορεί να βγάλει τη χώρα με σιγουριά και ασφάλεια από την κρίση και να αποτρέψει τους μεγάλους κινδύνους «που δυστυχώς ακόμη διατρέχουμε».

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε, το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει κυβερνητικό δεκανίκι, γιατί η Ελλάδα δεν χρειάζεται ευκαιριακές συμμαχίες, αλλά «ευρύτατη συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων γύρω από ένα σχέδιο με προοδευτικό πρόσημο. Ένα σχέδιο που θα ενώσει κόμματα και κοινωνία για να βγούμε από την κρίση».

Σχετικές ειδήσεις