ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Η κυβέρνηση κάνει «μπίζνες» με τα κόκκινα δάνεια

Νικολόπουλος: Η κυβέρνηση κάνει «μπίζνες» με τα κόκκινα δάνεια

«Με αίσθημα περηφάνιας και αγωνιστική διάθεση παλεύαμε στα Ειρηνοδικεία να μη περάσει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και τώρα οι κυβερνητικοί “σύντροφοι” παραχωρούν με αίσθημα υποτέλειας τα κόκκινα δάνεια σε ξένα funds και ανοίγουν την πόρτα στα γεράκια των αγορών να μπουν στην ελληνική οικονομία και να αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί τις περιουσίες των ελλήνων πολιτών αλλά και να συντρίψουν το ελληνικό “επιχειρείν”». Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του σήμερα, Δευτέρα (14/12/2015) ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας Νίκος Νικολόπουλος.

«Το έργο είναι ξαναπαιγμένο μόνο που αυτή τη φορά ήταν και κακοστημένο. Η κυβέρνηση έχασε και αυτή την μάχη. Δεν κατάφερε να απομακρύνει τα γεράκια των αγορών από τα κόκκινα δάνεια. Υπέκυψε στον εκβιασμό των δανειστών για να πάρει την αστεία και ευτελή υποδόση του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ που μας χρωστούσαν», υπογράμμισε ο Ν. Νικολόπουλος.

Και προσθέτει: «Με την ψήφο των αντιπροσώπων του λαού στη Βουλή, από την Τρίτη το βράδυ και με την βούλα της κυβερνώσας αριστεράς θα στηθούν νέες μπίζνες συνδιαχείρισης κόκκινων δανείων από τα ξένα funds και με την συμμετοχή ελληνικών τραπεζών κατά 33%. Έχουν από καιρό καταφθάσει και έχουν ήδη στρατοπεδεύσει στην Ελλάδα, οι εκπρόσωποι των αρπακτικών από κάθε γωνία της Ευρώπης και όχι μόνον».

Συνεχίζει δε ο Ν. Νικολόπουλος: «Αυτό είναι το μεγάλο deal των 107 δις. Μια νέα δευτερογενής αγορά γεννήθηκε εξαιτίας των μνημονίων και ξεκινά το πιο απαίσιο εμπόριο. Οι ξένοι τοκογλύφοι τώρα ανενόχλητοι μπορούν να κατασπαράξουν τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια αλλά και να διαχειριστούν τα προβληματικά στεγαστικά και καταναλωτικά. Οι εταιρείες «ειδικού σκοπού» για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, είναι έτοιμες να κλείσουν προβληματικές εταιρείες, οι οποίες εκτός από υπερχρεωμένες είναι και μη βιώσιμες.

Ως εκ τούτου χιλιάδες εργαζόμενοι θα χάσουν την δουλειά τους... και χιλιάδες εταιρείες θα οδηγηθούν σε λουκέτο, είτε είναι μικρές είτε μεγάλες.

Με την ψυχρή λογική των funds και δεδομένου ότι θα έχουν αγοράσει τα δάνεια σε πολύ μικρότερη αξία από αυτή που ελήφθησαν οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών θεωρούνται δεδομένες.

Οι τιμές πώλησης για τα καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις υπολογίζονται στα 4-5 σεντς του ευρώ, ενώ για τα δάνεια με μεγάλες υποθήκες οι τιμές μπορούν να φτάσουν τα 20-40 σεντς του ευρώ ανάλογα με τις εμπράγματες εγγυήσεις και τις προβλέψεις που έχουν σχηματίσει.

Και φυσικά για ακίνητα πολυτελή, σε ακριβές ή τουριστικές περιοχές σίγουρα υπάρχει παμμέγιστο ενδιαφέρον, καθώς θα αγοραστούν σε χαμηλή τιμή από τους “κόκκινους” ιδιοκτήτες και στη συνέχεια θα πωληθούν με υπερκέρδος».

Ο Νίκος Νικολόπουλος παρουσιάζοντας το πλήρες σχέδιο «τσακ- μπαμ του Τσακαλώτου» τόνισε πως είναι φανερό τι συνεπάγεται αυτή η εξέλιξη:

«Οι δανειστές ελέγχουν ήδη ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής οικονομίας μέσω των τραπεζών, τις οποίες ουσιαστικά ελέγχουν πλήρως και ήδη έχουν βάλει πόδι σε πάρα πολλές επιχειρήσεις.

Η ελληνική επιχειρηματικότητα θα ελέγχεται σε ένα μεγάλο βαθμό από τα κοράκια των αγορών που θα μπορούν να καθορίζουν διοικήσεις και να λαμβάνουν αποφάσεις που αφορούν την εθνική οικονομία, την παραγωγή και τους εργαζόμενους. Αυτός είναι και ο λόγος που επηρεάζεται ολόκληρη η ελληνική οικονομία.

Εν κατακλείδι, στο ερώτημα που θέτουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, «πώς τα βλέπεις τα πράγματα;» η μόνη έντιμη απάντηση που μπορεί να σταθεί είναι: Πανωλεθρίαμβος!

Εμείς στολίσαμε σπίτια και επιχειρήσεις που θα πάρουν οι τράπεζες, ύστερα από άλλη μια πετυχημένη «διαπραγμάτευση»! Και εμείς της συμπολίτευσης Βουλευτές και ψηφοφόροι αλήθεια γιατί πρέπει να το υπερασπιστούμε.την ίδια ώρα που ειδικές μονάδες καταστολής συλλαμβάνουν καστανάδες και μανάβισσες γιαγιάδες για φοροδιαφυγή!

Ακόμη και η πιο ζωηρή φαντασία αδυνατούσε να συλλάβει αυτό που αποκαλύπτει η «πρώτη φορά αριστερά», δηλαδή πως για να αλλάξουμε αναπτυξιακό πρότυπο πρέπει να τελειώνουμε με τη μαφία των καστανάδων που γονάτισε τη χώρα».