ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε το απόλυτο ηλεκτρονικό φακέλωμα των Ελλήνων! (video)

Ξεκίνησε το απόλυτο ηλεκτρονικό φακέλωμα των Ελλήνων! (video)

Το 2012 κι ενώ η τότε κυβέρνηση είχε βάλει μπροστά - με απαίτηση της τρόικας - το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό φακέλωμα των Ελλήνων πολιτών στο όνομα πάταξης τηςφοροδιαφυγής, η απορία μιας νεαρής άνεργης γυναίκας κατάφερε να αποκαλύψει τα αίολα ποδάρια ενός σχεδίου το οποίο εν καιρώ εκρηκτικής οικονομικής ένδειας το μόνο που μπορούσε και μπορεί να αποδώσει, είναι εντυπώσεις. Και μάλιστα αρνητικές!

ΟΣΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΑΦΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Αναρωτιόταν αυτή η γυναίκα: «Εγώ είμαι άνεργη και με ζει ο πατέρας μου. Νοικιάζω σπίτι στο όνομά μου, έχω ένα παλιό αυτοκίνητο, τολμώ και τρώω μια φορά το μήνα έξω, κάνω μπάνιο κάθε μέρα, πληρώνω το ταμείο μου (είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και αναγκαστικά πρέπει να το κάνω). Ρωτώ: Θα με φορολογήσουν για όλα αυτά; Αφού έχει ήδη φορολογηθεί ο πατέρας μου που με ζει! Μπράβο! Βρήκαν τη λύση!»

Σχεδόν τρία χρόνια μετά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ βάλθηκε να ολοκληρώσει με... πανηγυρικό τρόπο ό, τι άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις των Μνημονίων! Και αυτό ίσως να μην αποτελούσε πεδίο συζήτησης -πέρα από την ουσία του θέματος - εάν δεν είχαν εκλεγεί και ξανά - εκλεγεί φορώντας αριστερή (για τους μεν του ΣΥΡΙΖΑ) και αντιμνημονιακή (για τους δε των ΑΝΕΛ) προβιά!

nothing1

Ηλεκτρονικές συναλλαγές, περιουσιολόγιο και ένα νέο Πόθεν Έσχες στο οποίο θα πρέπει να δηλώνονται τα πάντα! Και δεν εννοούμε το «μαύρο χρήμα» της διαφθοράς των κρατικών αξιωματούχων και θεσμικών παραγόντων -το οποίο συνεχίζει ακάθεκτο να κρατά την χώρα ψηλά στη λίστα με τις πλέον διεφθαρμένες της ΕΕ - αλλά όλα τα υπόλοιπα που είναι για γέλια και για κλάματα να τα απαριθμήσει κάποιος!

Δείτε ΕΔΩ τι έκαναν με την υπόθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή! Αυτόν τον... «ενοχλητικό τύπο» που με ένα τσούρμο επιθεωρητές προκαλούσε εδώ και χρόνια ταραχή στους «θαμμένους» φακέλους της διαφθοράς όπου πρωταγωνιστές τσιράκια του πολιτικού συστήματος!

Όχι μόνον δεν τον επιβράβευσαν με το να στοχεύσουν στις υποθέσεις που αποδεδειγμένα αποτελούσαν πυρήνες διαφθοράς, αντιθέτως ο Ρακιντζής κρίθηκε και ΕΚΠΤΩΤΟΣ!

Κατά τα υπόλοιπα είχαν καημό να βαπτίσουν τα νεογέννητα με Αριθμό Φορολογικού Μητρώου!

Λογικότατο -μπορεί να σχολιάσει κάποιος - καθώς κάθε παιδί που γεννιέται σε αυτήν την χώρα χρωστά δίχως να το ξέρει 40.000 ευρώ στους δανειστές!

Σύμφωνα με... ΝΟΤΑΜ του υπουργείου Οικονομικών, από την 1η του Γενάρη κάθε παιδί που γεννιέται, με την εγγραφή του στο Ληξιαρχείο θα λαμβάνει και ΑΦΜ! Μεγαλείο ορθής σκέψης! Έτσι κι αλλιώς, στην Ελλάδα του 2016 ακόμη και η τεκνοποίηση αποτελεί... οικονομική δραστηριότητα!

Μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μέσω των εφοριών θα γνωρίζει πόσα βγάζεις, από που τα βγάζεις, πόσα δίνεις για ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, σταθερή - κινητή τηλεφωνία, αν νοσηλεύεσαι σε ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο, εάν το παιδί σου το πηγαίνεις σε ιδιωτικό ή δημόσιο σχολείο, τι ασφάλεια διαθέτεις και πόσα δίνεις, πόσα χρήματα χαλάς στο σούπερ μάρκετ και αλλού μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών συναλλαγών και γενικώς θα γνωρίζει ό, τι κάνεις και το πληρώνεις.

Μετά την 28η Φεβρουαρίου -και αν δεν απαιτήσουν κάτι επιπλέον οι δανειστές - θα ακολουθήσει «σάρωση» των στοιχείων και θα βγει το τελικό «μπουγιουρντί».

Όλα θα γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες!

Παρακολουθείστε ένα παλιό αλλά... διαχρονικό διαφημιστικό spot από τις ΗΠΑ:

Οι εισαγγελείς στην άκρη. Και όποιος θέτει ζήτημα νομιμότητας, θα καταγγέλλεται ως... ύποπτος!

justice

Χαρακτηριστικό παράδειγμα:Eίσαι μεγαλοοφειλέτης και αποφασίζουν να σε ελέγξουν. Θα το κάνουν σε άμεση συνεννόηση με την τράπεζα που έχεις τις καταθέσεις και τους λογαριασμούς σου. Άρα μαζί σου και δίχως την παρέμβαση της δικαιοσύνης! Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκην καλό.

Όταν βγήκαν οι εισαγγελείς και διαμαρτυρήθηκαν για το αν είναι συνταγματικό να χρησιμοποιούνται λίστες - προϊόντα υποκλοπής ως νόμιμες, δεν το έκαναν ούτε τυχαία, ούτε γιατί ήθελαν να προστατεύσουν τον... «μπάρμπα στην Κορώνη» ή την «θεία από την Αμερική».

Αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης το αντιμετώπισε ως τέτοιο, εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση στους εισαγγελείς (Δείτε ΕΔΩ) και υπονοώντας (Δείτε ΕΔΩ) ότι κάτι περίεργο τρέχει... από πίσω.

Η Ένωση Εισαγγελέων απάντησε ψυχραιμότερα απ' ότι τα κυβερνητικά στελέχη εξηγώντας πως: «Με την επίμαχη Ανακοίνωση δηλώσαμε ρητά την προσήλωσή μας, ως Ελλήνων Εισαγγελέων, στο στόχο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς –όπως και όλων αδιακρίτως των εγκλημάτων-, πλην όμως πάντοτε εντός των πλαισίων και ορισμών του Συντάγματος και με όρους που προϋποθέτουν νομοτεχνική και δογματική συνέπεια».

Δηλαδή, τι τους υπενθύμισαν με... απλά λόγια οι Εισαγγελείς; ΤΗΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ!!!

Είναι δυνατόν μια αριστερή «φράξια» η οποία πριν ανέβει στην κυβέρνηση έδωσε αγώνες για να τηρούνται οι νόμοι και για εφαρμογή «δίκαιης δικαιοσύνης» να πατά και το τελευταίο μονοπάτι στο όνομα πάταξης της φοροδιαφυγής; Σ.σ., άσε που δεν την βλέπουμε κιόλας!

Και για να μην ξεχνιόμαστε ας θυμηθούμε και ολίγον... Σαμαρά για να τον συγκρίνουμε με τους νεώτερους (η διαφορά είναι ότι ουδέποτε έγινε για υπουργούς, βουλευτές, στελέχη οργανισμών κτλ):

Και αν τους ενδιαφέρει τόσο, μέσω του ηλεκτρονικού φακελώματος ήδη γνωρίζουν καλά ποιοι είναι οι «εθνικοί επιβήτορες» που λυμαίνονται τους... πλούσιους -ακόμα - «βιότοπους» της Ελλαδίτσας μας. Αντί να τους στείλουν στη δικαιοσύνη, γιατί την προσπερνούν; σ.σ., εκτός και αν η προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής σταμάτησε στη Βίκυ Σταμάτη που ενοχλούσε και το... κοινό περί δικαίου αίσθημα!!!

Για να το περιγελάσουμε... ουδέν κακό αμιγές καλού!

Ίσως να είναι μία καλή ευκαιρία να συνειδητοποιήσει η κυβέρνησης της Αριστεράς, της Αλληλεγγύης και του Ανθρωπισμού (τα τρία Άλφα στη σειρά) πόσο ακριβά πληρώνουμε το γάλα, πόσο ακριβά μας στοιχίζει η δημόσια εκπαίδευση, τα φάρμακα που δε μπορούν να αγοράσουν οι συνταξιούχοι, η αποταμίευση για μία σύνταξη που ανάθεμα κι αν πάρουμε ποτέ.

Ίσως να είναι μία καλή ευκαιρία να νιώσει η κατά κόσμον... Αριστερή κυβέρνηση πώς λειτουργούσαν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις που κατήγγειλε για τα ίδια ακριβώς πράγματα που τώρα εφαρμόζει!

Υ.Γ: Μόλις τελειώσετε με το Εθνικό Ξεπούλημα... δεν θα χρειαστεί ούτε καν να μας ξυπνήσετε καθώς θα έχετε ολοκληρώσει το απόλυτο ηλεκτρονικό φακέλωμα και άρα θα ξέρετε πολύ καλά ακόμα και πόσο χαρτί υγείας ξοδεύουμε στο πρωϊνό μας ξύπνημα...

Σχετικές ειδήσεις