ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Η «μάχη» της Τρίτης για τη διαπλοκή και το πολιτικό άλλοθι της ακυβερνησίας

Βουλή: Η «μάχη» της Τρίτης για τη διαπλοκή και το πολιτικό άλλοθι της ακυβερνησίας

Ποιους εκδότες και επιχειρηματιες θα στοχοποιήσει ο Αλεξης Τσιπρας στην προ ημερησίας συζήτηση για τη Δικαιοσύνη - Η προσπάθεια του Μαξίμου να αλλάξει την πολιτική ατζεντα - Όλο το παρασκήνιο

Στη γνωστή γραμμή του παλαιοκομματισμού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. αναμένεται να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα του... αόρατου τριγώνου της διαπλοκής για να δικαιολογήσει τη δίκη της απραξία και την έλλειψη παραγωγής πολιτικού έργου. Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο Μαξίμου οριστικοποιήθηκε η στρατηγική της κυβέρνησης στη «μάχη της Τρίτης», την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τη Δικαιοσύνη, που εκ των πραγμάτων θα επεκταθεί και σε ζητήματα διαπλοκής και διαφθοράς.

Απ’ την κυβέρνηση δίνεται πάρα πολύ μεγάλη σημασία σε αυτή την κοινοβουλευτική αντιπαράθεση, καθώς εκτιμάται ότι έχει στα χέρια της σοβαρά και σημαντικά «όπλα», τα οποία θα φέρουν την αντιπολίτευση σε θέση αμυντική. Άλλωστε λόγω των μνημονιακών της επιλογών η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί και αναζητά επικοινωνιακές διεξόδους που θα μπορέσουν να «αναστήσουν» το συντετριμμένο προφίλ της.

Το βάρος της κόντρας αυτής θα σηκώσουν ο Αλ. Τσίπρας, ο Π. Καμμένος και οι Δημ. Παπαγγελόπουλος και Ν. Παρασκευόπουλος. Ο βασικός πυλώνας της στρατηγικής του Μαξιμου ειναι το «τσουβάλιασμα» όλων των υποθέσεων και η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα, χωρίς ωστόσο να προχωράει κανένα ουσιαστικό ξεκαθάρισμα.

Με τη μέθοδο αυτη επιχειρείται αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης απο τα πραγματικά προβλήματα του τόπου αλλά και κάλυψη των διαπλεκόμενων που ειναι φίλα προσκείμενοι στο κυβερνητικό μπλοκ.

Όσο οι κυβερνώντες δεν ξεχωρίζουν την ήρα απο το στάρι και βάζουν στο ίδιο σακί όλες τις υποθέσεις ενισχύεται η λογική του «όλοι το ίδιο ειναι» με συνέπεια ανάμεσα στα ξερά να καίγονται και τα χλωρά...

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι τα σημεία στα οποία θα επικεντρωθούν είναι τα εξής:

- Το τι ειπώθηκε πραγματικά στη συνάντηση του Δημ. Παπαγγελόπουλου με την Γεωργία Τσατάνη, συνάντηση που επικαλείται η εισαγγελέας για να κατηγορήσει τον υπουργό για παρέμβαση στο έργο της. Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει προειδοποιήσει ότι «στη Βουλή θα αποκαλύψω πράγματα για τα οποία κάποιοι δεν θα έχουν πού να κρυφτούν»!

- Η κυβέρνηση θα επιμείνει στις κατηγορίες κατα του επιχειρηματία Βγενόπουλου παρά το γεγονός η συγκεκριμένη υπόθεση αναδεικνύεται απο κύκλους του ΠΑΣΟΚ για εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες που λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικουπη. Εδώ θα γίνει επίκληση των γνωστών επιστολών του Ν. Σιφουνάκη και του Δημ. Τσιρώνη (προέδρου της προανακριτικής για το Βατοπέδι) με τις οποίες εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα, ειδικά δε ο Β. Βενιζέλος. Απ’ την κυβέρνηση επισημαίνεται ότι μετά τη δημοσιοποίηση αυτών των επιστολών υπήρξε μεν αντίδραση-απάντηση απ’ τη Ν.Δ. και τον θιγόμενο Β. Βενιζέλο, ωστόσο μέχρι τώρα σιωπά η Φώφη Γεννηματά…

- Παράθεση παρεμβάσεων στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης από ένα ολόκληρο σύστημα, με ειδικές αναφορές στον τέως υπουργό Χαρ. Αθανασίου. Εκτός από παράθεση παρεμβάσεων θα γίνει και ειδική αναφορά σε «περίεργες τροπολογίες» που έφερνε και… συμπτωματικά ευνοούσαν συγκεκριμένους επιχειρηματίες κι όχι μόνο…

- Στοιχεία γύρω απ’ τη σκανδαλώδη συγκάλυψη του σκανδάλου της Siemens από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Μεταξύ αυτών των στοιχείων και οι δοσοληψίες του Κυρ. Μητσοτάκη με τη Siemens. Αντίθετα, όπως μας τόνιζε αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος, δεν θα υπάρχει αναφορά σε επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη, αφού –όπως λέει χαρακτηριστικά- «δεν θα παίξουμε με χτυπήματα κάτω απ’ τη ζώνη»…

- Η μεταχείριση των λιστών Λαγκάρντ και Μπόργιανς και η «εξαφάνισή» τους απ’ τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, πως θα αναφερθούν συγκεκριμένα ονόματα τα οποία ήθελαν να συγκαλύψουν.

- Οι σχέσεις του συστήματος Σαμαρά με το κύκλωμα των εκβιαστών δημοσιογράφων. Θα αναφερθούν συγκεκριμένα ονόματα συνεργατών του τέως πρωθυπουργού, οι οποίοι φέρονται να συνομιλούν με τους καταγγελλόμενους ως εκβιαστές.

- Τα θαλασσοδάνεια εκδοτών, χωρίς ουσιαστικά εγγυήσεις. Εδώ θα αναφερθεί με ένταση και έμφαση το όνομα του Στ. Ψυχάρη για το γνωστό δάνειο των 57 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο του έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη, ενώ είναι πιθανό να αποκαλυφτούν και νεότερα στοιχεία…

Οποια πάντως κι αν ειναι η έκβαση της συζήτησης, το μόνο βέβαιο ειναι οτι γίνεται για λόγους επικοινωνιακούς, αφού αν πραγματικά η κυβέρνηση επιθυμούσε να βάλει μια τάξη στο θολό τοπίο της διαπλοκής δεν θα στηριζόταν σε μια συζήτηση στη Βουλη, αλλά θα έκανε αυτο που πρεπει να κάνει.

Ειναι κάτι παραπάνω απο προφανές πως «οποίος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει».

Με γενικολογίες και αοριστολογίες η κυβέρνηση ροκανίζει το χρόνο και δίνει άλλοθι στο τρίγωνο της διαπλοκής που κυβερνούσε την Ελλάδα επι σειρά δεκαετιών.

Σχετικές ειδήσεις