Τι κρύβεται πίσω από τη στοχοποίηση Βγενόπουλου – Όλη η αλήθεια

Newsroom Newsroom

Τι κρύβεται πίσω από τη στοχοποίηση Βγενόπουλου – Όλη η αλήθεια

Με την κατάρρευση όλων των κατηγοριών σε βάρος του ισχυρού άνδρα της MIG, Ανδρέα Βγενόπουλου, και την αρχειοθέτηση της δικογραφίας για τη Λαϊκή Τράπεζα, αποκαλύπτονται πλέον πτυχές της υπόθεσης, η οποία αγγίζει ακόμα και τις σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου.

Με τη δημοσίευση της υπ΄αριθμ. 1/22-2-2016 απόφασης της αρμοδίας Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, μπήκε τέλος στη λασπολογία κατά του κ. Βγενόπουλου, η οποία ανακυκλωνόταν τα προηγούμενα χρόνια σε Ελλάδα και Κύπρο και όσο η προκαταρκτική εξέταση βρισκόταν σε εξέλιξη. Η αρμόδια Εισαγγελέας απεφάνθη ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις περί διάπραξης πιθανών ποινικών αδικημάτων, κατά την εξετασθείσα περίοδο 2006-2011, καθώς στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών μπήκε όλη η δραστηριότητα της Λαϊκής Τράπεζας, περιλαμβανομένων των μεγάλων χρηματοδοτήσεων, της αγοράς και διακράτησης ελληνικών ομολόγων και της έκδοσης αξιογράφων κεφαλαίου. Ως προς τα δάνεια, στην απόφαση επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει ισχυρισμός ή τεκμηρίωση περί μη επαρκών εξασφαλίσεων κατά τη χορήγησή τους, ενώ αντίθετα, η σχετική Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος αποδεικνύει ότι όλα τα δάνεια που χορηγήθηκαν είχαν, κατά τη στιγμή της χορήγησής τους, σημαντικές υπερκαλύψεις.

Με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, η πρώτη συνέπεια είναι και η προφανής: η πλήρης ηθική δικαίωση του Ανδρέα Βγενόπουλου. Σε δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης, όμως, η Κύπρος χάνει το νομικό έρεισμα που επιχειρούσε να «χτίσει» με τη στοχοποίηση του κ. Βγενόπουλου, ώστε να κερδίσει στη Διεθνή Διαιτησία 4 δισεκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό κράτος! Άλλωστε, η φερόμενη ως σκευωρία η οποία είχε στηθεί κατά του κ. Βγενόπουλου επιχειρούσε να τον παρουσιάσει ως υπαίτιο της κατάρρευσης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, ώστε να ζητήσει η Κύπρος «αποζημίωση» από την Ελλάδα για τη Λαϊκή.

Αποκαλυπτική είναι η δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, στο Newsbomb.gr:

«Η Εισαγγελική έρευνα, που διεξήχθη για τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, αφορούσε δανειοδοτήσεις, που χορηγήθηκαν από την Τράπεζα Λαϊκή Κύπρου, καθώς και αγορές ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τη Λαϊκή Κύπρου. Μετά από ενδελεχή εξέταση, κατά την οποίαν η Τράπεζα της Ελλάδος, ως ο μοναδικός θεσμικά αρμόδιος φορέας, διατύπωσε αιτιολογημένα την θέση της ότι τα δάνεια ορθώς και με επαρκείς διασφαλίσεις χορηγήθηκαν, η δε λογιστική – οικονομοτεχνική πραγματογνωμοσύνη του διορισθέντος ειδικού επιστήμονα από την Εισαγγελία Εφετών επίσης επιβεβαίωσε τα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος, η δικογραφία αρχειοθετήθηκε.

Η άνω αρχειοθέτηση συνιστά ηθική δικαίωση για τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο.

Ως δικηγόρος και ως Έλληνας πολίτης – όμως – διατυπώνω έντονα το παράπονο στους Κύπριους αδελφούς μας για την αξίωσή τους ύψους τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ κατά της Ελλάδος, για την υπόθεση της Λαϊκής Κύπρου, όταν είναι ιστορικά γνωστό ότι η Ελλάδα συμπαρίσταται – διαχρονικά – στην Κύπρο υλικά, ηθικά και με ανθρώπινες θυσίες. Είναι κρίμα ο κ. Βγενόπουλος, που στις επιχειρήσεις του απασχολούνται περίπου τριάντα χιλιάδες εργαζόμενοι, να στοχοποιείται από την Κύπρο, ώστε να βρεθούν νομικά ερείσματα για να κερδίσει η Κύπρος στη Διεθνή Διαιτησία τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ από την Ελλάδα».

Κορονοϊός - Έκκληση 5.000 γιατρών για την Ελλάδα: Η ΕΕ να λάβει μέτρα για την ασφάλεια των προσφύγων

23:20

Κορονοϊός –Απίστευτο:Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ σε πελάτες σούπερ μάρκετ που δεν τηρούσαν την καραντίνα

23:14

Κορονοϊός: Νεκρή πριγκίπισσα από τον φονικό ιό (pics)

23:13

Κορονοϊός: «Παγώνουν» όλα στην Ισπανία - Λουκέτο στις επιχειρήσεις για δύο εβδομάδες

23:09

Κορονοϊός - Στεφανάδης: Η κολχικίνη μπορεί να προλάβει επιπλοκές που προκαλεί ο ιός (vid)

23:02

Κορονοϊός: «Κολλάει» από τα κουνούπια ή όχι; - ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

22:57

Κορονοϊός: Δήμαρχος Ξάνθης στο Newsbomb.gr: «Η κατάσταση θα χειροτερέψει τις επόμενες ημέρες»

22:56

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Συγκινεί με το μήνυμα της:«Έχω μια αγκαλιά στο σπίτι που μετράει για όλες μαζί»

22:50

Αυτό είναι το κόλπο για να μην μυρίζουν τα σκουπίδια σπίτι σας (video)

22:40

Κορονοϊός - Καστοριά: Σχέδιο για καραντίνα σε όλη την περιοχή

22:38

Τανιμανίδης: Η συνομωσία και το ψέμα για τον κορονοϊό. Τι έγραψε;

22:30

Κορονοϊός: Παγκόσμιο ΣΟΚ! Πάνω από 30.000 νεκροί σε όλον τον κόσμο - 640.000 τα κρούσματα

22:27
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved