ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για Eurogroup: Η κυβέρνηση παίρνει «φαλάγγι» μισθούς και συντάξεις με τέταρτο μνημόνιο

ΝΔ για Eurogroup: Η κυβέρνηση παίρνει «φαλάγγι» μισθούς και συντάξεις  με τέταρτο μνημόνιο

Κάτω από τον πήχη των προσδοκιών πέρασαν Αλέξης Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες σχολίασαν το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup.

Στον απόηχο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, πηγές της «γαλάζιας» παράταξης, αφού διευκρίνισαν ότι διάβασαν με μεγάλη προσοχή την ανακοίνωση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, τόνισαν χαρακτηριστικά:

«Είναι φανερό ότι όλες οι αποφάσεις πηγαίνουν για τις 24 Μαΐου. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ορισμένα καίρια σημεία. Το πρώτο είναι ότι πρέπει να νομοθετηθούν υπόλοιπα μέτρα ύψους 1,6-1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το δεύτερο είναι ο πρόσθετος προληπτικός μηχανισμός, που παίρνει φαλάγγι όλα τα επίπεδα της οικονομίας, όπως τους μισθούς και τις συντάξεις ως αποτέλεσμα του εσφαλμένου μείγματος πολιτικής της κυβέρνησης. Ένα τρίτο θέμα είναι η διευθέτηση των κόκκινων δανείων, όπου υπάρχει πώληση εξυπηρετούμενων και μη δανείων. Παράλληλα, πρέπει να θεσπιστεί άμεσα το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων για να τρέξουν οι όλες διαδικασίες».

Για να καταλήξουν σχετικά με το χρέος: «Ουσιαστικά η όποια διευθέτηση θα έρθει μετά τη λήξη του προγράμματος. Δηλαδή, μετά το 2018. Ο πρωθυπουργός θριαμβολογεί χωρίς συγκεκριμένη ουσία και είναι προφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος πέρασαν κάτω από τον πήχη».

«Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για το τέταρτο Μνημόνιο…»

Λίγο αργότερα, η Νέα Δημοκρατία προχώρησε και σε επίσημη… επίθεση κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας μέσω ανακοίνωσης:

«Απόψε, η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για το τέταρτο Μνημόνιο με νέα, επώδυνα και σκληρά μέτρα με τα οποία επιβαρύνει τον ελληνικό λαό εξαιτίας της παταγώδους αποτυχίας της.

Όλους τους Έλληνες μάς περιμένει, εκτός των άλλων, η αύξηση των έμμεσων φόρων με αλυσιδωτές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο, οι μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου και η άμεση πώληση εξυπηρετούμενων και μη εξυπηρετούμενων δανείων, με προσωρινή εξαίρεση τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας.

Ταυτόχρονα, θεσπίζεται πρόσθετος προληπτικός μηχανισμός περικοπής μισθών και συντάξεων, εφόσον δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι.
Επίσης, η ρύθμιση του χρέους παραπέμπεται για το τέλος του προγράμματος, δηλαδή το 2018, ενώ κατηγορηματικά αποκλείεται κάθε σκέψη για κούρεμα του χρέους.

Είναι τόσο σκληρά και ταυτόχρονα αναποτελεσματικά αυτά τα μέτρα, που όποιο ψέμα και αν χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση δεν την πιστεύει πλέον κανείς».

Σχετικές ειδήσεις