ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση του Νίκου Δένδια στο Newsbomb.gr

Η απάντηση του Νίκου Δένδια στο Newsbomb.gr

Επιστολή – απάντηση στην ιστοσελίδα μας, Newsbomb.gr έστειλε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Νίκος Δένδιας, αναφορικά με τη φερόμενη εμπλοκή του σε offshore εταιρείες.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα του Newsbomb.gr

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Δένδια:

Αθήνα, 02.06.2016
Προς: κ. Διευθυντή / Διαχειριστή ιστοσελίδας “Newsbomb”

Κύριε διευθυντά,

Αναφορικά με την ανάρτησή σας περί ‘εμπλοκής’ μου με τις εταιρείες “Vido Management” και “Kerasia Property Limited” θα ήθελα, προς αποφυγή πρόκλησης εσφαλμένων εντυπώσεων να σημειώσω τα ακόλουθα:

Η ιστορία αυτή είναι γνωστή και είχε το πρώτον εμφανιστεί στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της 21ης Απριλίου 2013.

Όπως είχα διευκρινίσει και τότε, η πραγματικότητα ήταν απλή και μη επιδεχόμενη παρεξηγήσεων.

Στο πλαίσιο της επαγγελματικής μου δραστηριότητας ως δικηγόρου είχα οριστεί κατά το παρελθόν και όχι κατά την περίοδο που ήμουν υπουργός, ως αντίκλητος έναντι των ελληνικών αρχών μιας βρετανικής εταιρείας (“Kerasia Limited”), η οποία διέθετε ένα ακίνητο στην Κέρκυρα, και μιας κυπριακής εταιρείας (“Vido Management”), η οποία ουδέποτε είχε ασκήσει οιαδήποτε δραστηριότητα οπουδήποτε.

Τόσο η Μεγάλη Βρετανία όσο και η Κύπρος είναι πλήρη μέλη της ΕΕ, πλήρως εναρμονισμένα προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και τις συστάσεις του OECD και της FATF, οι εταιρείες δε αυτές δεν ήσαν υπεράκτιες ή εξωχώριες (“off shore”).

Σημειώνω, τέλος, ότι η Νέα Δημοκρατία, στην ψηφοφορία επί του επιμάχου άρθρου 178 του ν.4389/2016 για τις εξωχώριες εταιρείες, στις 22.05.2016, είχε ψηφίσει ‘όχι’, ενώ στη χθεσινή ψηφοφορία επί της τροπολογίας ‘επανόρθωσης’, επέλεξε να αποχωρήσει καταγγέλλοντας τη στάση της Κυβέρνησης ως εμπαικτική.

Νίκος Δένδιας

Σχετικές ειδήσεις