ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας έχει καταλύσει το Σύνταγμα

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας έχει καταλύσει το Σύνταγμα

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε συνέντευξή της στο σταθμό «ΕΝΑ» Κεντρικής Ελλάδας, η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι ο τόπος διακυβέρνησης γίνεται «περιφρονώντας το Σύνταγμα και την Δημοκρατία, η οποία περιέχεται στην συνταγματική τάξη»

Αναφέρθηκε δε και στις συζητήσεις περί Συνταγματικής Αναθεώρησης λέγοντας «Είναι, προκλητικό, από κάθε άποψη, να μιλούν για Συνταγματική Αναθεώρηση εκείνοι που καταλύουν το Σύνταγμα καθημερινά και εκείνοι που έχουν παραδώσει την εθνική κυριαρχία, την λαϊκή κυριαρχία, την εθνική ανεξαρτησία, την κοινοβουλευτική λειτουργία και, συνολικά, τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος στους δανειστές και έχουν αποδεχθεί να κυβερνούν ως επιτετραμμένοι, ως επίτροποι των δανειστών – δυναστών μας. Αυτά τα οποία συμβαίνουν αυτήν την περίοδο έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο μνημονιακού εκτροχιασμού. Οι 7.500 σελίδες νομοθεσίας, με αντισυνταγματικές ρήτρες και διατάξεις για ξεπούλημα ανεπίτρεπτο και αντισυνταγματικό της δημόσιας περιουσίας και με ευθεία περιστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών εγγυημένων από τον πυρήνα του Συντάγματος και, μάλιστα, από τις μη αναθεωρήσιμες διατάξεις, από τις διατάξεις, δηλαδή, που δεν μπορούν καν να αναθεωρηθούν, αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο αυτής της κυβέρνησης».

«Και θα ήθελα να πω ότι ακόμη και ο συμβολισμός που επελέγη να ανακοινωθεί, δηλαδή την ημέρα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας το 1974, η 24η Ιουλίου, η 23η, στην πραγματικότητα, η πτώση της Χούντας, να επιλεγεί αυτή η μέρα για την ανακοίνωση της πρότασης για την Συνταγματική Αναθεώρηση, αναδίδει μια κακόγουστη και πολλαπλώς προβληματική αντίληψη για τον ιστορικό ρόλο και την ιστορική ευθύνη του καθενός», είπε επίσης.

Ακόμα, μίλησε και για το θέμα των αποζημιώσεων για το Δίστομο, λέγοντας: «κάποιοι συνθηκολόγησαν, όχι μόνο στο επίπεδο της παράδοσης της κυριαρχίας της χώρας και της προδοσίας των προσδοκιών, αλλά και των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, συνθηκολόγησαν και στο επίπεδο της Ιστορίας. Γιατί αποτελεί ιστορικό χρέος η διεκδίκηση αυτών των αποζημιώσεων».

Σχετικές ειδήσεις