ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανικός στην κυβέρνηση: Τώρα ψάχνουν συνεργασία και με το ΠΑΣΟΚ

Πανικός στην κυβέρνηση: Τώρα ψάχνουν συνεργασία και με το ΠΑΣΟΚ

Έκδηλος είναι πλέον ο πανικός που βρίσκεται η κυβέρνηση μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε το θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φαίνεται πως πλέον ψάχνει απεγνωσμένα συμμάχους για να «πιαστεί» από κάπου και αυτό φάνηκε και από την πρόσφατη επιλογή της να προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ, Βύρωνα Πολύδωρα.

Πάνω σε αυτή τη βάση ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας πήγε το θέμα ακόμα ένα βήμα παραπέρα, μιλώντας ανοιχτά για συνεργασία για το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «θετική» τη στάση του κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

«Έχουν δει πολλά τα μάτια μας, γίνονται καινούργια πράγματα» τόνισε ο κ. Μπαλάφας αναφορικά με την πιθανότητα να συνυπάρξουν ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και πρόσθεσε:

«Προφανώς θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνευρεθεί με το ΠΑΣΟΚ, αρκεί να αφήσει τον σφικτό εναγκαλισμό με τον φιλελεύθερο χώρο. Θα βλέπαμε μία κοινή πορεία αλλά να σταματήσει το ΠΑΣΟΚ να είναι ''κώλος και βρακί'' με τη ΝΔ».

Όσον αφορά στις τηλεοπτικές άδειες, ο Γιάννη Μπαλάφας υπογράμμισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98.0, ότι «η κυβέρνηση επιχείρησε να βάλει τάξη μετά από 27 χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο και να πληρώνουν όσοι κατέχουν δημόσιο αγαθό».

«Οι προτάσεις της κυβέρνησης αφορούσαν τον έλεγχο νομιμότητας των υπουργείων και είδαμε οι προτάσεις που κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας να διαρρέονται. Με ριφιφί; Δεν ξέρω τι να πω» σημείωσε ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Νέα Δημοκρατία στην επόμενη διάσκεψη των Προέδρων, την ερχόμενη Πέμπτη, θα ψηφίσει θετικά και θα συγκροτηθεί το ΕΣΡ.

Σχετικές ειδήσεις