ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός ονόματα: Τι θα γίνει στο υπουργείο Οικονομικών

Ανασχηματισμός ονόματα: Τι θα γίνει στο υπουργείο Οικονομικών

Το μπλοκάκι του Αλέξη Τσίπρα έχει γεμίσει με τα ονόματα των νέων μελών του υπουργικού Συμβουλίου και απομένουν λεπτομέρειες για τις τελικές ανακοινώσεις.

Σημαντικότερο υπουργείο είναι αναμφισβήτητα το Οικονομικών. Ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε εισηγήσεις να πάρει από τα χέρια Τσακαλώτου το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο, ωστόσο, ο ίδιος φαίνεται πως τον στηρίζει και κατά 99% θα τον κρατήσει στην οδό Νίκης.

Εξάλλου, ο κ. Τσακαλώτος έχει καλές σχέσεις με τους δανειστές, οι οποίοι δεν επιθυμούν «πειραματισμούς» στο νευραλγικό πόστο της Οικονομίας.

Από εκεί και πέρα, στην οδό Νίκης θα παραμείνει και ο Γιώργος Χουλιαράκης. Το όνομά του «έπαιξε» και για υπουργός Οικονομικών, εντούτοις ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ο κ. Τσακαλώτος είναι αμετακίνητος.

Αλλαγή ενδέχεται να υπάρξει στη δεύτερη θέση αναπληρωτή. Ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης έχει προκαλέσει αντιδράσεις, κυρίως για τους χειρισμούς του στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, ενώ κατά διαστήματα υπήρξε και δυσφορία στο Μαξίμου. Είναι επομένως πιθανό να αντικατασταθεί και να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο.

Σχετικές ειδήσεις