ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ποτάμι: Το protagon δεν ανήκει στον Σταύρο Θεοδωράκη

Το Ποτάμι: Το protagon δεν ανήκει στον Σταύρο Θεοδωράκη

Δεν κατέχει ούτε μια μετοχή της Ανώνυμης Εταιρίας με ευθύνη της οποίας λειτουργεί το protagon.gr υποστηρίζει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι, μετά την ανάρτηση του Πάνου Καμμένου στο twitter σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ιστοσελίδας.

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι υποστηρίζει ότι «Την άνοιξη του 2014 ο Σταύρος Θεοδωράκης αποχώρησε από το protagon.gr. Η πρόθεση αποχώρησής του άλλωστε, έγινε δημόσια προς τους άλλους μετόχους στις 26.2.14, γεγονός που έχει καταγραφεί και στον Τύπο των ημερών. Η μεταβίβαση των μετοχών του ολοκληρώθηκε νομικά στις 25.6.14 (ενώ έναν χρόνο πριν, στις 28.6.13 είχε παραιτηθεί και από πρόεδρος του Δ.Σ. της Πρόταγκον ΑΕ). Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν κατέχει σήμερα ούτε μια (αριθμός: 1) μετοχή της Ανώνυμης Εταιρίας που με ευθύνη της λειτουργεί το protagon.gr»

«Το όνομα protagon.gr έχει κατοχυρωθεί από τον Σταύρο Θεοδωράκη πολύ πριν συσταθεί η Πρόταγκον ΑΕ και όπως γνωρίζουν ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές νομικής και πληροφορικής αυτό δεν συνιστά ιδιοκτησία και δεν συνδέεται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Πρόταγκον ΑΕ».

«Βέβαια όλη αυτή η συζήτηση που προκαλεί ο πολυπράγμων υπουργός Αμύνης είναι εντελώς εκ του περισσού καθότι ο Σταύρος Θεοδωράκης όπως ήδη έχει δηλώσει θα υπερασπισθεί στο δικαστήριο το δικαίωμα των δημοσιογράφων να γράφουν τις απόψεις τους χωρίς να τους κυνηγά με αγωγές κανένας πολιτικός, πόσο μάλλον ένας Καμμένος», καταλήγει το Ποτάμι.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήγειραν θέμα ασυμβίβαστου για τον κ. Θεοδωράκη με το σκεπτικό ότι «είναι αρχηγός κόμματος και ταυτόχρονα ιδιοκτήτης ή μέτοχος ιστοσελίδας, δηλαδή, μέσου ενημέρωσης και επηρεασμού της κοινής γνώμης».

Σχετικές ειδήσεις