ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνική συνεννόηση και συνασπισμό κεντροαριστεράς προκρίνει ο Θεοχαρόπουλος

Εθνική συνεννόηση και συνασπισμό κεντροαριστεράς προκρίνει ο Θεοχαρόπουλος

«Τώρα μέχρι τις 6 Μαρτίου πρέπει να κατατεθεί ένα εθνικό σχέδιο από την κυβέρνηση το οποίο ακόμη δεν το έχουμε δει. Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα που απαιτείται εθνική συνεννόηση» υπογραμμίζει σε συνεντευξή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της ανασύνθεσης του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς τονίζοντας ότι «τώρα έφθασε η ώρα για σταθερά βήματα μπροστά από όλους με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος. Αλλιώς η ιστορία θα μας προσπεράσει. Τώρα είναι η ώρα για τον "Συνασπισμό της κεντροαριστεράς της λογικής και της ευθύνης"».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επισημαίνει ότι «η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης δημιουργεί νέες αβεβαιότητες και δεν ανοίγει ούτε την παραμικρή χαραμάδα για να εισέλθει έστω και μια μικρή πνοή ανέμου ανάπτυξης» ενώ προσθέτει ότι «κανείς εταίρος δεν θα μας δώσει κάποια μαγική λύση, μόνοι μας θα φτιάξουμε εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση».

Σχετικά με την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, υπογραμμίζει ότι «η πρότασή μας είναι σταθερή για μια νέα κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, με προοδευτική προγραμματική συμφωνία» δεν εξαιρεί τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού στη παρούσα Βουλή χωρίς το πρωτο κόμμα δεν μπορεί να σχηματισθεί κυβέρνηση.

Εκφράζει ζωηρές επιφυλάξεις για το κατά πόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορει να υπερβεί τις συντηρητικές θέσεις της ΝΔ, ενώ για το Ασφαλιστικό θεωρεί πως οι προτάσεις της κυβέρνησης είναι αποσπασματικές.

Σχετικές ειδήσεις