ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παπαδήμου - Κουτρουμάνη ενόψει Τρόικας

Συνάντηση Παπαδήμου - Κουτρουμάνη ενόψει Τρόικας

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη είχε σήμερα ο πρωθυπουργός ενόψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός δήλωσε σε δημοσιογράφους αναφορικά με το μισθολογικό ότι δεν θέλει τώρα να βάλει κόκκινες γραμμές και ότι το καλύτερο είναι να τα βρουν οι κοινωνικοί εταίροι μεταξύ τους, οι οποίοι θυμίζουμε ότι θα συναντηθούν αύριο με τον κ. Παπαδήμο.

Όσον αφορά στις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Κουτρουμάνης ξεκαθάρισε ότι το θέμα των επικουρικών θα πρέπει να έχει καταλήξει ως τις 15 Ιανουαρίου, τονίζοντας παράλληλα ότι η μείωση των επικουρικών συντάξεων είναι προαπαιτούμενο για το Μεσοπρόθεσμο.

Για την μείωση του κατώτατου μισθού ο υπουργός είπε ότι δεν απασχολεί την κυβέρνηση ούτε τις επιχειρήσεις, οι οποίες ζητούν μείωση του ΦΠΑ και των εργοδοτικών εισφορών.

Στις 15:00 ο κ. Κουτρουμάνης συναντάται στο υπουργείο Εργασίας με τους φαρμακοποιούς. «Ξέρουν όλοι οι φαρμακοποιοί ότι μέχρι 5 Ιανουαρίου θα πληρωθούν. Το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ και ΟΑΕΕ δεν χρωστούν ούτε 1 ευρώ», δήλωσε ο κ. Κουτρουμάνης και πρόσθεσε πως είναι απαράδεκτο οι πολίτες να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους.

«Αυτό που ενοχλεί τους φαρμακοποιούς είναι η μείωση του κέρδους και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.