ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για «ανυπαρξία αναπτυξιακής πολιτικής» μιλούν 10 βουλευτές της ΝΔ

Για «ανυπαρξία αναπτυξιακής πολιτικής» μιλούν 10 βουλευτές της ΝΔ

Την «ανυπαρξία πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης» αναδεικνύουν 10 βουλευτές της ΝΔ με επερώτησή τους προς τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αναλυτικά, στην ερώτησή τους οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν ότι «ήδη καταγράφονται έντονες ανισορροπίες μεταξύ των περιφερειών» και συμπληρώνουν ότι καταγράφεται «στην Αττική, την Κρήτη και το Βόρειο Αιγαίο η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας, στην Αττική, την Δυτική Μακεδονία και το Β. Αιγαίο η μεγαλύτερη μείωση οικονομικής δραστηριότητας, στην Αττική την Στερεά, την Μακεδονία και τα νησιά του Ιονίου η μεγαλύτερη μείωση παραγωγής, στην Αττική τη Στερεά και τις νησιωτικές περιοχές οι μεγαλύτερες απώλειες στις εξαγωγές και στην Αττική, την Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου και τη Στερεά και την Κεντρική Μακεδονία η μεγαλύτερη μείωση στις τραπεζικές καταθέσεις» και σημειώνουν ότι «την όλη κατάσταση επιβαρύνει η τραγική καθυστέρηση στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013».

Τέλος οι βουλευτές με 17 ερωτήματα ζητούν να μάθουν την πολιτική του υπουργείου για «μια συνολική ανάκαμψη και ανάπτυξη με μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

Την ερώτηση υπογράφουν οι κ.κ. Κώστας Μουσουρούλης, Χρήστος Ζώης, Κωστής Χατζηδάκης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Νίκος Λέγκας, Μαρία Κόλλια, Γιάννης Ανδριανός, Σπύρος Γαληνός και Κώστας Τασούλας.