ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Τι φοβούνται οι πολίτες

Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Τι φοβούνται οι πολίτες
Intime News

Διαφορά που ξεπερνά τις 20 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 42,5% στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 21,4%. Στο 5% βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, στο 4,7% το ΚΚΕ, στο 3,2% το ΜέΡΑ 25, στο 2,9% η Ελληνική Λύση και ακολουθούν τα υπόλοιπα κόμματα.

Η μεγάλη δημοσκόπηση διεξήχθη σε 1.204 άτομα την περίοδο 22- 28 Απριλίου όταν στην επικαιρότητα βρίσκονταν οι εξελίξεις με τα κρούσματα στις κλινικές, το διάγγελμα του πρωθυπουργού και οι εξειδικεύσεις των μέτρων και η συζήτηση για το πώς θα χαλάρωναν οι περιορισμοί.

Στη δημοσκόπηση η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά από σχεδόν 7 στους 10 πολίτες (68%) έναντι 23% που την κρίνουν αρνητικά.

Πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης αναδεικνύονται οι Βασίλης Κικίλιας (22%), Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (11%), Άδωνις Γεωργιάδης (8%), Νίκη Κεραμέως 7%, Κυριάκος Πιερρακάκης και Χρήστος Σταϊκούρας με 5% και οι Νίκος Δένδιας και Νίκος Χαρδαλιάς με 4%.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί απόσταση από τον Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας 73% έναντι 42% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερη σε δημοφιλία είναι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά με 44%.

Θετικά αξιολογείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (74%) έναντι 22% που τον αξιολογούν αρνητικά.

Στην ερώτηση για το ποιο πιστεύουν οι πολίτες ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, το 38% απαντά η επιδημία του κοροναϊού, το 31% η οικονομία, το 9% η ανεργία και το 8% το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι τον Ιανουάριο ο φόβος για την πανδημία ήταν στο 1%, εκτοξεύτηκε στο 49% στις 20 Μαρτίου και βρίσκεται στο 40% στις 20 Απριλίου.

Δείτε τη δημοσκόπηση στη Gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με τη 10χρονη Δήμητρα - Τι υποστηρίζει ο πατέρας της (vid)