ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τετάρτη η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Την Τετάρτη η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Νέα αναβολή πήρε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λ. Παπαδήμο.

Η σύσκεψη αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί τελικώς αύριο, Τετάρτη, καθώς οι πολιτικοί αρχηγοί δεν έχουν ακόμη παραλάβει το 16σέλιδο κείμενο με τα μέτρα που ζητά η τρόικα, το οποίο γράφεται και ξαναγράφεται.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα χρονοδιαγράμματα θα πρέπει να έχουν αποφασίσει μέχρι και αύριο το μεσημέρι.

Το κρίσιμο ζήτημα στο οποίο έχουν κολλήσει οι διαπραγματεύσεις αφορά τη μείωση των κύριων συντάξεων και την μεσοσταθμική μείωση των επικουρικών.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ιπποκράτους δείχνει ακαμψία στο να δεχθεί μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης έθεσε ως προϋπόθεση για τη συναίνεση του ΛΑΟΣ στη νέα δανειακή σύμβαση τη νομιμότητα των μέτρων και την ευθυγράμμισή τους με την κοινοτική νομοθεσία.

Η ελληνική πλευρά επιδιώκει να μη ληφθούν τώρα το σύνολο των μέτρων και παραπέμπει στον Ιούνιο, καθώς ευελπιστεί ότι μέχρι τότε δεν θα υπάρχει δραματική μείωση εσόδων, αφού θα έχει προηγηθεί η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων και η είσπραξη των φόρων.

Να σημειωθεί ότι γύρω στις 21:30 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους εκπροσώπους του IIF, Τσαρλς Νταλλάρα και Γιόζεφ Άκερμαν για την οριστικοποίηση του PSI.

Στις 22:30 ο πρωθυπουργός αναμένεται ότι θα συναντηθεί εκ νέου με τους επικεφαλής της τρόικας για την οριστικοποίηση του κειμένου του νέου οικονομικού προγράμματος.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μετέχουν ακόμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.