ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Επώδυνη η συμφωνία, κατάπτυστη η δημιουργία ειδικού ταμείου

Τσίπρας: Επώδυνη η συμφωνία, κατάπτυστη η δημιουργία ειδικού ταμείου

Ούτε τρεις μέρες δεν θα κρατήσουν οι πανηγυρισμοί, δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Eurogroup Για την Ελλάδα.

«Δεν είναι μόνο ότι το χρέος δεν καθίσταται βιώσιμο. Είναι και το ότι όλα όσα μας έλεγαν ότι θα αποφύγουμε και μας απειλούσαν με τρομοκρατικού χαρακτήρα διαγγέλματα, ότι πρέπει να αποφύγουμε αν υπογραφεί αυτή ή συμφωνία, όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα, αν αυτή η κυβέρνηση και αυτή η συμφωνία επιζήσουν» είπε ο κ. Τσίπρας.

Η συμφωνία αφορά και δεσμεύει αποκλειστικά αυτούς που υπογράφουν και δεν υπογράφει ο ελληνικός λαός, διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι σύντομα ο λαός θα ανακτήσει την κυριαρχία του και δεν θα αναγνωρίσει τέτοιου είδους συμφωνίες.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη συμφωνία που επετεύχθη, επώδυνη για την ελληνική κοινωνία, και πρωτοφανή και κατάπτυστη τη δημιουργία του ειδικού ταμείου με στόχο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «να αποπληρώνονται αποκλειστικά τα χρέη προς τους τοκογλύφους και όχι εσωτερικές κοινωνικές ανάγκες».

Είναι, τόνισε, πρωτοφανής σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί «μια πρόβα τζενεράλε για τη συνταγματοποίηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο του νεοφιλελευθερισμού». «Η Ευρώπη οδηγείται δυστυχώς σε δρόμους αποσύνθεσης», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.