ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Απαράδεκτη η δυνατότητα γάμου με ανήλικο στην Ελλάδα

Πλεύρης: Απαράδεκτη η δυνατότητα γάμου με ανήλικο στην Ελλάδα

Κατάργηση του σχετικού άρθρου ζητά ο βουλευτής της Ν.Δ

Την κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει το γάμο με ανήλικο στην Ελλάδα ζητά μέσω ερώτησης προς τον υπουργό Δικαιοσύνης με αφορμή τις καταγγελίες που βλέπουν κάθε ημέρα το φως της δημοσιότητας για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων.

Ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι η προστασία της ανηθικότητας πρέπει να διασφαλιστεί στο έπακρο, και δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμη δυνατότητες σύναψης γάμου με ανήλικο άτομο.

«Συγκεκριμένα το αρ. 1350 ορίζει ότι για τη σύναψη γάμου απαιτείται συμφωνία των μελλονύμφων. Οι σχετικές δηλώσεις γίνονται αυτοπροσώπως και χωρίς αίρεση ή προθεσμία. Οι μελλόνυμφοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους. Το δικαστήριο μπορεί, αφού ακούσει τους μελλονύμφους και τα πρόσωπα που ασκούν την επιμέλεια του ανηλίκου, να επιτρέψει το γάμο και πριν από τη συμπλήρωση αυτής της ηλικίας, αν η τέλεσή του επιβάλλεται από σπουδαίο λόγο» ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Κατά τον κ. Πλεύρη αυτή η διάταξη, αφήνει ανοικτό τον κίνδυνο εκμετάλλευσης της ανηλικότητας και σύναψης γάμων μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων μάλιστα χωρίς κανένα ηλικιακό περιορισμό, η δε επίκληση σπουδαίου λόγου είναι πολύ γενική. «Δεν πρέπει μάλιστα να παραγνωρίζεται ότι μελλόνυμφοι είναι πρωτίστως γυναίκες ανήλικες που μπορεί να υποχρεωθούν σε δήλωση λόγω πιέσεων της οικογένειας τους ή του κοινωνικού περιβάλλοντος ειδικά σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες ή κλειστές κοινωνίες» είπε ο κ. Πλεύρης ρωτώντας τον Υπουργό Δικαιοσύνης αν προτίθεται να τροποποιήσει το συγκεκριμένο άρθρο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελική έρευνα για τις εικόνες αστυνομικής βίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης