ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελική έρευνα για τις εικόνες αστυνομικής βίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

Εισαγγελική έρευνα για τις εικόνες αστυνομικής βίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης
Λευτέρης Παρτσάλης

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσαν τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας με την άσκηση βίας αστυνομικών σε βάρος πολιτών στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Αντικείμενο της έρευνας είναι η διακρίβωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων από αστυνομικούς.

Η έρευνα θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.

Τα ερωτήματα για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία της Νέας Σμύρνης εγείρονται από τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, στα οποία αστυνομικοί εμφανίζονται να ασκούν αδικαιολόγητη βία σε βάρος πολιτών και προσαχθέντων.

Για τις σκηνές βίας έχει ήδη διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και από την Αστυνομία.

Ωστόσο, ανακύπτουν σοβαρά ερωτήματα για το σχεδιασμό και τις εντολές που δόθηκαν για τη διαχείριση της κατάστασης. Και αυτό διότι σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, κατά την οποία θα έπρεπε να προκρίνεται η μετριοπάθεια, φαίνεται ότι ασκήθηκε βία σε μία πλατεία όπου συχνάζουν οικογένειες και παιδιά.

Συνδικαλιστής ΕΛΑΣ: H ηγεσία της Αστυνομίας να «κόψει ποπούς»

Οι εικόνες έχουν προκαλέσει και την αντίδραση συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ με εντονότερη αυτή του ΓΓ της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Σπήλιου Κρικέτου ο οποίος, μεταξύ άλλων, ζήτησε από την ηγεσία της αστυνομίας να «κόψει ποπούς» για όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη.

«Μένω στην εικόνα του ξυλοδαρμού που προσβάλει και ντροπιάζει όλους τους αστυνομικούς. Αποστολή μας δεν είναι να είμαστε έτσι. Αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα στον κόσμο. Αυτό που έγινε είναι ντροπή» είπε χαρακτηριστικά στο MEGA.

Ο κ. Κρικέτος τόνισε, ακόμα, ότι το γκλοπ που με το οποίο ξυλοκόπησε ο αστυνομικός τον πολίτη στη Νέα Σμύρνη ήταν μεταλλικό, κάτι που απαγορεύεται.

Ζήτησε, επίσης, οι ΕΔΕ που διατάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ. να έχουν αποτέλεσμα κάποια στιγμή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τα «φάουλ» της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία της Νέας Σμύρνης