ΕΛΛΑΔΑ

Συνδικαλιστής ΕΛΑΣ για αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη: Ελπίζω η ηγεσία της Αστυνομίας να «κόψει ποπούς»

Συνδικαλιστής ΕΛΑΣ για αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη: Ελπίζω η ηγεσία της Αστυνομίας να «κόψει ποπούς»

Για εικόνες «αλητείας» από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη το μεσημέρι της Κυριακής έκανε λόγο ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σπήλιος Κρικέτος.

«Δεν ξέρω τι προηγήθηκε και δεν με ενδιαφέρει. Μένω στην εικόνα του ξυλοδαρμού που προσβάλει και ντροπιάζει όλους τους αστυνομικούς. Αποστολή μας δεν είναι να είμαστε έτσι. Αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα στον κόσμο. Αυτό που έγινε είναι ντροπή. Ελπίζω η ηγεσία της Αστυνομίας να κόψει ποπούς σήμερα. Αυτές δεν είναι εικόνες Αστυνομίας, είναι αλητείας» είπε χαρακτηριστικά στο MEGA.

Σχολιάζοντας, δε, τα όσα έχουν ακουστεί για το τι προηγήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής σημείωσε ότι «έχουμε και εμείς παιδιά που βγαίνουν στο δρόμο και μπορεί να ξεχάσαν να στείλουν το sms. Δεν θα τα ξυλοφορτώσουμε. Και φταίνε και οι επικεφαλής αυτών των αστυνομικών. Ότι και να έκανε ο πολίτης δεν δικαιολογούνται αυτές οι εικόνες».

Ο κ. Κρικέτος τόνισε, ακόμα, ότι το γκλοπ που με το οποίο ξυλοκόπησε ο αστυνομικός τον πολίτη στη Νέα Σμύρνη ήταν μεταλλικό, κάτι που απαγορεύεται.

Ζήτησε, επίσης, οι ΕΔΕ που διατάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να έχουν αποτέλεσμα κάποια στιγμή και πως «ο πολίτης όταν βλέπει έναν αστυνομικό πρέπει να νιώθει ασφάλεια όχι τρόμο».

Υποστήριξε, τέλος, ότι όσοι επιχειρούν να δικαιολογήσουν αυτή την καταστολή και την βία «να σκεφτούν τι θα έκαναν αν ήταν στη θέση το παιδί τους».

Ο κ. Κρικέτος μίλησε και στο ΟΡΕΝ όπου προειδοποίησε ότι «αν η ηγεσία δεν πάρει μέτρα άμεσα θα έχουμε κι άλλα τέτοια περιστατικά με ανυπολόγιστες συνέπειες».

«Για να τελειώνουμε, ο αστυνομικός υπερασπίζεται, στέκεται δίπλα στον πολίτη, δεν τον ξυλοκοπά. Αν θέλουν να συλλάβουν κάποιον, τον συλλαμβάνουν και τελειώνει εκεί. Όσοι δεν αντιλαμβάνονται το ρόλο τους, δεν έχουν θέση στο σώμα, δεν έχουν θέση στην Αστυνομία». συμπλήρωσε ο κ. Κρικέτος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τα «φάουλ» της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία της Νέας Σμύρνης