ΕΛΛΑΔΑ

Συνδικαλιστής ΕΛΑΣ για Νέα Σμύρνη: Ντροπή για τον αστυνομικό οι εικόνες αυτές, να ληφθούν τώρα μέτρα

Συνδικαλιστής ΕΛΑΣ για Νέα Σμύρνη: Ντροπή για τον αστυνομικό οι εικόνες αυτές, να ληφθούν τώρα μέτρα
Λευτέρης Παρτσάλης

Για εικόνες που ντροπιάζουν τον αστυνομικό έκανε λόγο ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σπήλιος Κρικέτος, για όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη, ζητώντας άμεσα τη λήψη μέτρων.

Προειδοποίησε, δε, ότι «αν η ηγεσία δεν πάρει μέτρα άμεσα θα έχουμε κι άλλα τέτοια περιστατικά με ανυπολόγιστες συνέπειες».

Ο κ. Κρικέτος, ο οποίος είναι Γενικός Γραμματέας των αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, καταδίκασε τη συμπεριφορά των συναδέλφων του στη Νέα Σμύρνη κάνοντας λόγο για «ντροπιαστικές εικόνες».

«Δεν ξυλοκοπούμε τον κόσμο μέσα στις πλατείες, τα υπόλοιπα είναι για να κουβεντιάζουμε. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται είναι περιττά, καταδικαστέα και μας ντροπιάζουν» είπε ο κ. Κρικέτος στο ΟΡΕΝ.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος έστειλε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: «Για να τελειώνουμε, ο αστυνομικός υπερασπίζεται, στέκεται δίπλα στον πολίτη, δεν τον ξυλοκοπά. Αν θέλουν να συλλάβουν κάποιον, τον συλλαμβάνουν και τελειώνει εκεί».

Διεμήνυσε, τέλος, πως «όσοι δεν αντιλαμβάνονται το ρόλο τους, δεν έχουν θέση στο σώμα, δεν έχουν θέση στην Αστυνομία».

«Μας ντροπιάζουν στην κοινωνία, έχουμε παιδιά, οικογένειες, φίλους... Φτάνει. Αυτές οι εικόνες ντροπιάζουν τον αστυνομικό. Γυρνάμε δεκαετίες πίσω» τόνισε ο γ.γ. των αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Τα βίντεο από όσα συνέβησαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης προκαλούν ερωτήματα καθώς αστυνομικοί εμφανίζονται να ασκούν αδικαιολόγητη βία σε βάρος πολιτών και προσαχθέντων.

Για τις σκηνές βίας διατάχθηκε από την Αστυνομία διοικητική έρευνα. Ωστόσο, ανακύπτουν σοβαρά ερωτήματα για το σχεδιασμό και τις εντολές που δόθηκαν για τη διαχείριση της κατάστασης.

Και αυτό διότι σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, κατά την οποία θα έπρεπε να προκρίνεται η μετριοπάθεια, φαίνεται ότι ασκήθηκε βία σε μία πλατεία όπου συχνάζουν οικογένειες και παιδιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τα «φάουλ» της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία της Νέας Σμύρνης