ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Αβραμόπουλος: Καμία πληρωμή δεν έγινε για υποβρύχια και φρεγάτες

Δ. Αβραμόπουλος: Καμία πληρωμή δεν έγινε για υποβρύχια και φρεγάτες

Παντελώς ανακριβές, κακόβουλο, συκοφαντικό και ύποπτο χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας City Press.

Σε δήλωσή του, ο κ. Αβραμόπουλος διαψεύδει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι καμία πληρωμή δεν έγινε αλλά και ούτε πρόκειται χωρίς την έγκριση της Επιτροπής Εξοπλισμών για υποβρύχια και αμυντικό υλικό.

«Τόσο εις ό, τι αφορά την πληρωμή των υποβρυχίων, που η προμήθειά τους έχει κυρωθεί με νόμο της κυβέρνησης Παπανδρέου (ν.3885/2010), όσο και για κάθε άλλη προμήθεια αμυντικού υλικού, έχουμε καταστήσει σαφές και με δηλώσεις, αλλά και στη Βουλή, ότι καμία πληρωμή δεν πρόκειται να γίνει χωρίς την έγκριση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής. Και για τα υποβρύχια, που αναφέρονται στο άρθρο, καμία πληρωμή δεν έχει γίνει», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Καμία πληρωμή επίσης δεν έχει γίνει ούτε και για φρεγάτες, καθώς όπως έχει ξεκαθαρίσει ο υπουργός Άμυνας στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξοπλισμών «ουδεμία νέα προμήθεια πρόκειται να γίνει, λόγω της δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα. Ούτε λεφτά υπάρχουν, ούτε και πρόθεση».

«Η πολιτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η διασφάλιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και η συντήρηση της υπάρχουσας υποδομής τους. Και για τον σκοπό αυτό έχουμε έγκαιρα φροντίσει», κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.