ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παναγιωτακόπουλος: «Βάλαμε μπουρλότο στη δημοκρατική διαδικασία»

Γ. Παναγιωτακόπουλος: «Βάλαμε μπουρλότο στη δημοκρατική διαδικασία»

Εξαιρετικά αιχμηρός και επιθετικός στην πολιτική που άσκησε το ΠΑΣΟΚ τα δύο χρόνια που βρέθηκε στην εξουσία, εμφανίστηκε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας δήλωσε πως «μικροί πολιτικοί, ανόητες πολιτικές, τραγικά αποτελέσματα. Έτσι οδηγηθήκαμε στην παράδοση της εξουσίας στη ΝΔ», και πρόσθεσε ότι πέρα από την πολιτική και ιδεολογική ήττα του ΠΑΣΟΚ, «δημιουργήσαμε και τεράστιο θέμα δημοκρατίας, βάλαμε μπουρλότο στη δημοκρατική διαδικασία».

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε για πρωθυπουργό χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση και δήλωσε πως ζούμε το πώς δημιουργούνται σύγχρονες αποικίες μέσα στην ΕΕ και πώς ταπεινώνεται ένας ολόκληρος λαός.

Παράλληλα, εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με τη νέα δανειακή σύμβαση, ενώ επισήμανε ότι πρέπει να ζητηθεί η άποψη των φίλων και των μελών του Κινήματος για τη νέα δανειακή σύμβαση και την «πιθανότητα» συνεργασίας με τη ΝΔ.

Όσον αφορά στις επικείμενες εκλογές, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ «θα θερίσει ό,τι έσπειρε τα προηγούμενα χρόνια», ενώ αναφέρθηκε για κορυφαία στελέχη που κινούνται βάσει προσωπικού συμφέροντος και για στελέχη που ενώ σχεδίαζαν από το 2008 «λανθασμένες πολιτικές», εμφανίζονται τώρα ως «αθώες περιστερές» που διαφωνούν τάχα με το δεύτερο μνημόνιο.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτακόπουλος χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «κοινωνικά απαξιωμένο, αποϊδεολογικοποιημένο και οργανωτικά διαλυμένο κόμμα».