ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισοπαλία Σαμαρά – Βενιζέλου για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό

Ισοπαλία Σαμαρά – Βενιζέλου για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό

Το συμπέρασμα που βγαίνει από τις τέσσερεις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι ότι η ΝΔ διατηρεί σταθερό προβάδισμα από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο την ίδια ώρα ανεβάζει τα ποσοστά του υπό την νέα ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Παράλληλα παρατηρείται κατακερματισμός πολιτικών δυνάμεων και είσοδος νέων κομμάτων στην Βουλή με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" του Πάνου Καμμένου.

Οι επερχόμενες εκλογές θα είναι μια «μάχη» ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο , οι οποίοι βρίσκονται κοντά όσον αφορά το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Στις δημοσκοπήσεις της MARC και της ΚΑΠΑ Research , η διαφορά ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς είναι μικρή, ενώ υψηλό είναι το ποσοστό και στην απάντηση κανένας.

samaras_-_beni



Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις των ALCO και MRB

Σε δημοσκόπηση της MRB για τη real news , η ΝΔ συγκεντρώνει 20,3%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, το ΚΚΕ 8,6%, ο Σύριζα 7,9%, η ΔΗΜΑΡ 7,4 %, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, Οικολόγοι - Πράσινοι 3%, ΛΑΟΣ 2,5%, Χρυσή Αυγή 2,6% ΔΗΣΥ 2,5%, Αρμα Πολιτών 1,5%, Ανταρσυα 1,2% και Αδιευκρίνιστη ψήφος 20,5%. (Δεν υπάρχει αναφορά στην Κοινωνική Συμφωνία).

Παρόμοια εικόνα είναι αυτή που δίνει και η δημοσκόπηση της AlCO , όπως δείχνει και η παρακάτω κάρτα.

alco

*Κάρτες από το δελτίο του MEGA