ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kapa Research: Στο 18,1% η ΝΔ -Μικρή άνοδος για ΠΑΣΟΚ

Kapa Research: Στο 18,1% η ΝΔ -Μικρή άνοδος για ΠΑΣΟΚ

Κατακερματισμένο και πολυδιασπασμένο εμφανίζεται το πολιτικό σύστημα στη νέα δημοσκόπηση της Kapa Research για λογαριασμό της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, η ΝΔ παραμένει μεν πρώτο κόμμα, καταγράφοντας όμως πτώση στα ποσοστά της, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει μικρή άνοδο, ενώ οι Ανεξάρτητου Έλληνες παίρνουν το αξιοσημείωτο ποσοστό του 7,2% και κατατάσσονται στην τέταρτη θέση. Ενδιαφέρουσες όμως είναι και οι απαντήσεις που προκύπτουν και από το ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 18,1%. Δεύτερο κόμμα έρχεται το ΠΑΣΟΚ, με 14,3% και τρίτο το ΚΚΕ με 8,2%. Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,2%, στην πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ με 6%, στην έκτη η Δημοκρατική Αριστερά με 4,9%. Στην έβδομη και στην όγδοη θέση βρίσκονται ο ΛΑΟΣ και η Χρυσή Αυγή, με 3,6% και 3,5% αντίστοιχα.

Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%, η Κοινωνική Συμφωνία με 1,1% και το Άρμα Πολιτών με 0,7%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 25,1%.

Στο ερώτημα που αφορά την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προηγείται ελαφρώς έναντι του Αντώνη Σαμαρά, καθώς συγκεντρώνει 22,9% έναντι 21,7%. Ωστόσο, καταλληλότερος βγαίνει ο... «κανένας από τους δύο», μια απάντηση που επέλεξε το 52,5% των ερωτηθέντων.

Διαβάστε ακόμη:

MARC: Συσπείρωση ΠΑΣΟΚ – Σταθερά πρώτη η ΝΔ