ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές στις 6 Μαΐου βλέπει ο Ευ. Βενιζέλος

Εκλογές στις 6 Μαΐου βλέπει ο Ευ. Βενιζέλος

Oλοκληρώθηκε η σύσκεψη  των μελών του ΠΑΣΟΚ υπό των Ευ. Βενιζέλο.


Τη διεύθυνση του κόμματος αναλαμβάνει ο κ. Ν. Σαλαγιάννης ο οποίος δε θα είναι ξανά υποψήφιος.
Ακόμη αποφασίστηκε ο κ. Β. Έξαρχος με τον κ. Β. Γερανίδη να αναλάβουν τα ψηφοδέλτια.
Ο κ. Ευ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι απομένουν άλλες έξι εβδομάδες κυβερνητικής θητείας, με τις εκλογές να διεξάγονται κατά πάσα πιθανότητα στις 6 Μαΐου.
Όπως ακόμη υποστήριξε ο ίδιος η Βουλή όπως φαίνεται θα κλείσει τελικά τη Μ. Τρίτη.
Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται η ανακοίνωση για τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής η οποία θα αποτελείται από κορυφαία στελέχη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε επίσης από τους διαγραφέντες να μη μιλούν πολύ και να αφήσουν την υπόθεση στα όργανα.

Να σημειωθεί πως με ενδιαφέρον αναμενόταν η τοποθέτηση του κ. Ι. Ραγκούση σχετικά με το θέμα των ταξί έπειτα από την αντιπαράθεση με τον κ. Μ. Βορίδη στο υπουργικό συμβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και το κλίμα διχασμού που υπάρχει στο κόμμα σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας εξήγησε τις απόψεις του για τη ρύθμιση Βορίδη, αν ο κ. Βενιζέλος δεν άφησε περιθώρια για διαφωνίες.

Ανέφερε πως η ρύθμιση για τα ταξί δεν είναι ιδεολογικό ζήτημα και ότι το κόμμα θα ζητήσει να υπάρξουν συγκεκριμένες αλλαγές στο νομοσχέδιο σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Δηλαδή να υπάρξουν κάποιες παραπάνω άδειες και να απελευθερωθεί η αδειοδότηση των εννιαθέσεων βαν.

Ο κ. Ι. Μαγκριώτης τάχθηκε υπέρ του κ. Ραγκούση λέγοντας ότι το νομοσχέδιο για τα ταξί «είναι του Λυμπερόπουλου και όχι του Βορίδη». Αλλά και ο κ. Ραγκούσης βγαίνοντας από τη σύσκεψη έλεγε ότι «αν δεν αλλάξει θέσεις ο Βορίδης θα υπάρξει πρόβλημα».

Διαβάστε ακόμη: Συνεδριάζει την Τρίτη το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ