ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Να αυξήσουμε την παραγωγή για να μη γίνουμε φτωχότεροι

Μηταράκης: Να αυξήσουμε την παραγωγή για να μη γίνουμε φτωχότεροι

«Αν δεν αντιμετωπίσουμε το βασικό ζητούμενο της χώρας που είναι η αύξηση της παραγωγής θα πάμε στην άλλη εναλλακτική που είναι να γίνουμε όλοι φτωχότεροι», επισημαίνει ο Νότης Μηταράκης.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Flash, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ επισημαίνει πως «αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα φορολογούμε και επαναφορολογούμε τον παλιό πλούτο. Νέος πλούτος δεν δημιουργείται. Το Δημόσιο δεν επενδύει, ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να επενδύσει και οι ξένοι δεν επενδύουν. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε 21% ανεργία», σημειώνει ο κ. Μηταράκης

«Εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή που έγινε η δεύτερη δανειακή σύμβαση με την επιστολή που έστειλε ο κ. Σαμαράς στο Eurogroup, το ΔΝΤ και στην ΕΚΤ ότι είναι αναγκαία η δημοσιονομική προσαρμογή και πειθαρχία αλλά απουσιάζει ο πυλώνας της ανάπτυξης. Το πρόγραμμα λοιπόν είναι αναγκαίο αλλά όχι ικανό για να μας βγάλει από την κρίση».

Αναφορικά με τις ευθύνες των Ευρωπαίων αξιωματούχων σε σχέση με την Ελλάδα ο κ. Μηταράκης τονίζει πως «όλα τα σχόλια που έχουν κάνει τους τελευταίους μήνες διάφοροι Ευρωπαίοι ηγέτες περί των κινδύνων που πιθανόν να έχει η Ελλάδα δημιούργησαν ένα φαύλο κύκλο.

«Ένα ζήτημα που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει το πρόγραμμα είναι να γυρίσουν πίσω τα κεφάλαια που έφυγαν στο εξωτερικό. Να ενισχύσει δηλαδή την εικόνα της Ελλάδας ως ασφαλή προορισμό. Μια «αυτοεκπληρούμενη προφητεία» που έδιωχνε οποιονδήποτε Έλληνα ή ξένο (μικρό , μεσαίο ή μεγάλο) ήθελε να επενδύσει στην Ελληνική οικονομία», υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης.