ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Siemens τώρα βγαίνει και από πάνω!

Η Siemens τώρα βγαίνει και από πάνω!

Αιχμηρός κατά των ελληνικών απαιτήσεων ήταν ο αντιπρόεδρος του ομίλου Siemens Πέτερ Σόλμσεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες "Suddeutsche Zeitung" και "Καθημερινή".

Αναφερόμενος στην καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική πλευρά, δήλωσε ότι οφείλεται στις "υπερβολικές απαιτήσεις κάποιων Eλλήνων πολιτικών, οι οποίες ήταν εντελώς εκτός πραγματικότητας ".

Μάλιστα δηλώνει πως δεσμεύεται για "καθαρές δουλειές" και τονίζει την ανάγκη να υπάρχει στην Ελλάδα κράτος δικαίου, "με καθαρούς διαγωνισμούς, καθαρές αναθέσεις, συμβόλαια που τηρούνται, φόρους που πληρώνονται" ώστε να καλλιεργηθεί η αναγκαία εμπιστοσύνη για την πραγματοποίηση επενδύσεων.

Διαβεβαιώνει ότι το πόσο των 90 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την δημιουργία δομών στην Ελλάδα και δηλώνει πεπεισμένος ότι η εμπειρία της εταιρείας του στον αγώνα κατά της διαφθοράς μπορεί να αξιοποιηθεί και σε αυτήν την περίπτωση.

"Εάν συμφωνήσουμε ότι θα τηρήσουμε κοινούς κανόνες επιχειρηματικής δράσης, δεν θα σημειωθούν κρούσματα λαδώματος. Τέτοια ‘καρτέλ του καλού’ θέλουμε να δημιουργήσουμε και στην Ελλάδα", λέει ο κ. Σόλμσεν και προσθέτει ότι η Siemens επιδιώκει μόνο καθαρές δουλειές.

"Η επιστροφή στην δραχμή δεν θα ήταν η λύση στα προβλήματα" της Ελλάδας, τονίζει ο Πέτερ Σόλμσεν και προσθέτει πως η πολιτική λιτότητας πρέπει να συνοδεύεται από αναπτυξιακά μέτρα.

Τέλος σε ό,τι αφορά τις πιθανές επενδύσεις της εταιρείας του, μιλά για αιολική και ηλιακή ενέργεια, την χρηματοδότηση των οποίων θα μπορούσε να αναλάβει η τράπεζα της ίδιας της Siemens.