ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη συνάντηση Διαμαντοπούλου - ΠΝΟ

Κρίσιμη συνάντηση Διαμαντοπούλου - ΠΝΟ

Νέα συνάντηση με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), έχει σήμερα στις 5 το απόγευμα, στο Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η αρμόδια υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου.

Η συνάντηση έρχεται σε συνέχεια της επιστολής που έστειλε το μεσημέρι η υπουργός προς τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας των ναυτικών Γιάννη Χαλά, για νέες συνομιλίες και για εξάντληση όλων των περιθωρίων διαλόγου προς το συμφέρον της εθνικής οικονομίας.

Η κυρία Διαμαντοπούλου αναφέρει στην επιστολή της ότι το υπουργείο δημοσιοποίησε θέσεις και δεσμεύσεις για όλα τα θέματα που έθεσαν οι ναυτεργάτες, μεταξύ των οποίων και αυτό που αφορά τον Οίκο Ναύτου.

Τη Δευτέρα, επιβεβαίωσε επίσης η υπουργός, η ΠΝΟ θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για τον Οίκο Ναύτου, ένα θέμα που είναι από τα κυριότερα στις διεκδικήσεις των ναυτικών.

Έκκληση στους συνδικαλιστές της ΠΝΟ να προσέλθουν στο διάλογο, απηύθυνε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι «οι ακτοπλοϊκές γραμμές πρέπει να μείνουν ανοιχτές».

Η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε ότι «μια απεργία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τη νησιωτική Ελλάδα και τον τουρισμό».