ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτά είναι τα πρακτικά της δεύτερης σύσκεψης στο Προεδρικό

Αυτά είναι τα πρακτικά της δεύτερης σύσκεψης στο Προεδρικό

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρακτικά της σύσκεψης που έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον κ. Κάρολο Παπούλια.

Στη δεύτερη σύσκεψη μετείχε ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης.

Κατά την εισήγησή του, ο κ. Παπούλιας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ενώ έδωσε έμφαση στην πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες, λόγω της τεράστιας εκροής καταθέσεων. Επίσης, αναφέρθηκε και στις τηλεφωνικές επαφές που είχε με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργο Προβόπουλο.

«Είχα δύο ενδιαφέρουσες τηλεφωνικές συνομιλίες. Η μία ήταν με τον κ. Μπαρόζο στις 16.00' η ώρα σήμερα. Εναγωνίως περιμένουν τη δημιουργία κυβέρνησης στην Ελλάδα και την επιτυχή κατάληξη όλων αυτών των προσπαθειών που κάνουμε όλοι μαζί. Η δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία ήταν με τον κ. Προβόπουλο. Η κατάσταση στις τράπεζες είναι πάρα πολύ δύσκολη. Οι αναλήψεις και οι εκροές μέχρι τις 16.00' η ώρα που τον πήρα, ξεπερνούσαν τα 600 εκατομμύρια ευρώ, έφτασαν τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Εκεί δεν προστίθενται και όλες αυτές οι εντολές που πήραν οι τράπεζες για να μετατρέψουν σε ομόλογα γερμανικού δημοσίου και σε άλλα τέτοια πράγματα. Υπολογίζουν ότι κι αυτά θα συμποσούνται περίπου στα 800 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε στην έναρξη της συζήτησης.

Μάλιστα, ο κ. Παπούλιας ανέφερε ότι τις επόμενες δύο ημέρες, η κατάσταση θα είναι χειρότερη, καθώς υπάρχει μεγάλος φόβος που μπορεί να εξελιχθεί σε πανικό.

Διαβάστε αναλυτικά τα πρακτικά της δεύτερης σύσκεψης στο pdf που ακολουθεί