ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα «μαχαίρια» ΠΑΣΟΚ-ΣΕΒ

Στα «μαχαίρια» ΠΑΣΟΚ-ΣΕΒ

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΕΒ, κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο εξαπέλυσε η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, κα Φώφη Γεννηματά.

Η κα Γεννηματά κατηγόρησε τον κ. Δασκαλόπουλο ότι κρύβεται πίσω από τις «διαρροές κύκλων» του ΣΕΒ που αφορούν τις εργασιακές συμβάσεις, ενώ τον κατηγόρησε ότι παρενέβη απροκάλυπτα στην πολιτική αντιπαράθεση, κάτι που όπως υποστηρίζει, δεν γίνεται για πρώτη φορά.

Στα πλαίσια αυτά, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε δήλωση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος είχε επισημάνει ότι «η σκληρή θέση της τρόικας, σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό, διαμορφώθηκε και υπό την πίεση ελληνικών εργοδοτικών και επιχειρηματικών κύκλων που, με τη βοήθεια των νομικών τους συμβούλων, πίεζαν προς την κατεύθυνση αυτή, με συναντήσεις και επαφές που είχαν απευθείας με την τρόικα».

«Σήμερα, οι μάσκες έπεσαν και οι κύκλοι των διαρροών έχουν ονοματεπώνυμο. "Κύκλοι του ΣΕΒ", που είχαν προφανώς τη μύγα και μυγιάστηκαν και επιτέθηκαν χθες κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είναι ο ίδιος ο κ. Δασκαλόπουλος», τόνισε η κ. Γεννηματά, που κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΕΒ να συστήσει στα μέλη του «να μη μειώσουν τους μισθούς στις επιχειρήσεις τους και να συμφωνήσουν σε δευτεροβάθμιο επίπεδο τη σύναψη ή την ανανέωση των κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων, ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα θέμα με τη λήξη της ισχύος των προηγούμενων συλλογικών συμβάσεων».