ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δεινή θέση ο Παπαδήμος για τον Μπαρόζο

Σε δεινή θέση ο Παπαδήμος για τον Μπαρόζο

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο τέως πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά την αποκάλυψη του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters που τον θέλει να ζήτησε από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο να απειλήσει την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ.

Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε μετά τη δημοσίευση του γεγονότος δε λέει να κοπάσει, παρά τη διάψευση στην οποία προέβη άμεσα ο κ. Παπαδήμος.

Το έγκυρο ειδησεογραφικό πρακτορείο υποστήριξε στο δημοσίευμά του, για το οποίο επικαλέστηκε πηγές στην Κομισιόν, ότι ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Μπαρόζο να ασκήσει πίεση μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου και την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης.

Η είδηση δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα και πυροδοτεί το ήδη τεταμένο προεκλογικό κλίμα.

Ταυτόχρονα -και αυτό είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον σημείο πολιτικά- αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι γνωστό ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας είχε ασκήσει έντονη κριτική στον κ. Παπαδήμο κατά τη διάρκεια της 6μηνης διακυβέρνησής του, ταυτίζοντάς τον με τα συμφέροντα των τραπεζιτών.

Τώρα που ο αξιωματούχος της Κομισιόν, τον οποίο επικαλείται το Reuters, «αδειάζει» τον κ. Παπαδήμο, αφήνοντάς τον έκθετο σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο ρόλος που διεκδικεί στο μετεκλογικό σκηνικό απομακρύνεται.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει επικοινωνιακά στο έπακρο το γεγονός, στοχοποιώντας τόσο τον Λουκά Παπαδήμο, όσο και τα κόμματα που στήριξαν την κυβέρνησή του, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Θα τους κατηγορήσει ότι βρίσκονται πίσω από τις απειλές εξόδου από το ευρώ και από τις παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως λένε μάλιστα με νόημα «σήμερα αντιλήφθηκαν όλοι το ρόλο που έπαιζαν και παίζουν κάποιοι. Όταν οι Γερμανοί έλεγαν ότι χρειάζονται ως Πρωθυπουργό κάποιον που να μιλάει ελληνικά αλλά να μην είναι με τους Έλληνες, είδαμε τι εννοούσαν».

Διαβάστε επίσης: Ο Παπαδήμος είχε ζητήσει σκληρή δήλωση από τον Μπαρόζο