ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2023: Ο Γιάννης Οικονόμου «καρφώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ

Προϋπολογισμός 2023: Ο Γιάννης Οικονόμου «καρφώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Γιάννης Οικονόμου.
Intime news

Τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία του Προϋπολογισμού 2023 στάθηκε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επειδή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ψήφισε τις αμυντικές δαπάνες.

Εγκρίθηκε με την στήριξη των βουλευτών της πλειοψηφίας ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2023. Επί της αρχής «υπέρ» ψήφισαν 156 βουλευτές της ΝΔ ενώ καταψήφισαν 143. Από την ψηφοφορία έλειπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Πάτσης.

Οι δαπάνες του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας που παραδοσιακά λαμβάνουν την ευρύτερη στήριξη των κοινοβουλευτικών δυνάμεων εγκρίθηκαν από 190 βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης ενώ 109 καταψήφισαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε για μια ακόμα χρονιά να καταψηφίσει την ενίσχυση των αμυντικών δαπανών.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας την καταψήφιση της ενίσχυσης των αμυντικών δαπανών από την αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ξανά να γίνει εθνική εξαίρεση».

O Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τοποθετήθηκε στην καταψήφιση των αμυντικών δαπανών του προϋπολογισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Στο νέο προϋπολογισμό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τις αμυντικές δαπάνες. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, σε ένα ζήτημα που οι πολίτες και η ελληνική κοινωνία απαιτούν συναίνεση και κοινή στάση, σε ένα κρίσιμο θέμα όπου η στάση μας αποτιμάται με πράξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ξανά να γίνει εθνική εξαίρεση. Οι πολίτες βλέπουν, καταλαβαίνουν και κρίνουν», είπε.

Σχετικές ειδήσεις

Οικονόμου κατά Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν επιθυμούν την αλήθεια»

Οικονόμου: «Δεν θα σκάσουν εκλογές απόψε»

Οικονόμου: Προφανείς οι συμπορεύσεις των επόμενων εκλογών