ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Πολάκης: «Τρέχουν» οι διαδικασίες μετά την εισαγγελική παρέμβαση – Πώς σχετίζονται οι εκλογές

Παύλος Πολάκης: «Τρέχουν» οι διαδικασίες μετά την εισαγγελική παρέμβαση – Πώς σχετίζονται οι εκλογές
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες που δρομολογήθηκαν μετά την εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο και έφερε τον πρώην υπουργό ένα βήμα από τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μια ανάρτηση του Παύλου Πολάκη ήταν αρκετή για να ανεβάσει στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο και να πυροδοτήσει πρωτοφανής αντιδράσεις τόσο από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός είναι με το… ένα πόδι εκτός κόμματος, μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων, δικαστικών λειτουργών και πολιτειακών παραγόντων. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα υπήρξε ακόμα και εισαγγελική παρέμβαση για το περιεχόμενο της ανάρτησης Πολάκη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η χθεσινή εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, έχει δρομολογήσει ταχύτατες διαδικασίες. Εδώ υπάρχει η «εμπλοκή» των επερχόμενων εκλογών στην υπόθεση. Στόχος των εισαγγελικών αρχών είναι να προλάβουν να αποστείλουν τη δικογραφία στη Βουλή, πριν προκηρυχθούν οι εκλογές και διαλυθεί το κοινοβούλιο. Αυτό γιατί μέχρι να σχηματιστεί η νέα σύνθεση του κοινοβουλίου, ο κ. Πολάκης θα παραμένει βουλευτής και θα καλύπτεται από την ασυλία του.

Για να προχωρήσει οποιαδήποτε δικαστική έρευνα και υπόθεση σε βάρος του, θα πρέπει η Βουλή να άρει τη βουλευτική του ασυλία. Αν, όμως, έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές, δεν θα υπάρχει σώμα για να ψηφίσει για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Για τον λόγο αυτό, οι διαδικασίες από την εισαγγελία «τρέχουν» με γρήγορο ρυθμό, προκειμένου να φτάσει ο φάκελος έγκαιρα στη Βουλή, να ψηφιστεί η άρση ασυλίας και να παραπεμφθεί ο κ. Πολάκης στη Δικαιοσύνη. Στο ίδιο ρεπορτάζ, πάντως, αναφέρθηκε πως ερευνώνται και άλλες αναρτήσεις στο διαδίκτυο με περιεχόμενο παρεμφερές ή και χειρότερο με αυτό της ανάρτησης του Παύλου Πολάκη.

Την ίδια ώρα, σε ετοιμότητα παραμένει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από την ανάρτηση Πολάκη. Η πρόεδρος της Ένωσης ανέφερε δημόσια ότι σε καμία πολιτισμένη χώρα δεν έχει προχωρήσει κανείς, πόσω μάλλον ένας πρώην υπουργός και εν ενεργεία βουλευτής, σε μια ανάρτηση γεμάτη προγραφές και προκηρύξεις προσώπων. Η Ένωση ανέφερε πως οι εικόνες ήταν σοκαριστικές και για αυτό έχει ειπωθεί ξεκάθαρα πως θα κλιμακωθούν οι αντιδράσεις για το θέμα, το οποίο χαρακτηρίζουν ως σοβαρό και πρωτοφανές.

Σχετικές ειδήσεις