ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Πολάκης: Θύελλα αντιδράσεων από όλα τα κόμματα και ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Παύλος Πολάκης: Θύελλα αντιδράσεων από όλα τα κόμματα και ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Παύλος Πολάκης: Η ανάρτηση του πρώην υφυπουργού των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από την κυβέρνηση αλλά και από τις υπόλοιπες παρατάξεις. Δρομολογεί την αποπομπή του από το κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται, επί της ουσίας, ο Παύλος Πολάκης μετά την ανάρτηση που έκανε στην οποία είχε δημοσιοποιήσει ονόματα και φωτογραφίες δημοσιογράφων, ανώτατων δικαστικών και πολιτειακών παραγόντων. Ο πρώην υφυπουργός Υγείας μίλησε για τη «δεύτερη φορά Αριστερά» που θα «πρέπει να είναι αλλιώς», με την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ακαριαία. Ο Παύλος Πολάκης τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων ενώ με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος καθαιρέθηκε από Τομεάρχης Διαφάνειας της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα δρομολογήσει εξελίξεις την Τρίτη (28/2), οδηγώντας τον Παύλο Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος αναφέρθηκε χαρακτηριστικά πως «δεν δικαιούται ουδείς να ρίχνει νερό στον μύλο του κ. Μητσοτάκη και των πολιτικών του». Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε για την προσωπική ευθύνη του Παύλου Πολάκη, ενώ από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ίδια εκπομπή ανέφερε πως η ανάρτηση θα μπορούσε να γράφει από πάνω «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Όπως ήταν λογικό, η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε εντονότατα στην ανάρτηση Πολάκη. Για καθρέφτη του Αλέξη Τσίπρα που δεν είναι άλλος από τον «Πολακισμό», έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας για «κρεσέντο φασισμού και τρομοκρατίας» από πλευράς του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, απάντησε από την πλευρά της στον Γιάννη Οικονόμου μιλώντας για υποκρισία της κυβέρνησης «μιλώντας για σεβασμό στους θεσμούς, ενώ παρακολουθούσατε το μισό πολιτικό σύστημα».

Στα λεγόμενα της κ. Τσαπανίδου, η Νέα Δημοκρατία ανέφερε πως υπάρχει δυσκολία στο να εντοπιστούν διαφορές με την ανάρτηση Πολάκη, με μοναδική εξαίρεση την απουσία των ονομάτων όσων «έδειξε» ο πρώην υπουργός. Ο Τρύφων Αλεξιάδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην ΕΡΤ υποστήριξε πως η μάχη είναι συλλογική και προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και πως στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν συμφωνούν με τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, από την πλευρά της ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να διαγράψει τον Παύλο Πολάκη όπως και τον Νίκο Παππά, και να καταδικάσει το περιεχόμενο της ανάρτησης.

«Τη Δικαιοσύνη ούτε την επαινείς, ούτε τη μέμφεσαι. Μπορείς να κάνεις κριτική. Αυτό το πράγμα, δεν μπορείς να το κάνεις», είπε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος ενώ το ΚΚΕ σε δική του ανακοίνωση κάνει λόγο για βολική αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Η Ελληνική Λύση κάνει λόγο για «υπόγεια συμφωνία» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση, η οποία διαφαίνεται από την αποπομπή Πολάκη ενώ ο κ. Κριθαρίδης για λογαριασμό του ΜέΡα 25 ανέφερε ότι ήταν γνωστός στον ΣΥΡΙΖΑ ο τρόπος που πολιτεύεται ο Παύλος Πολάκης.

Την ίδια στιγμή, έχει ξεκινήσει νομική διαδικασία με εντολή εισαγγελέα, για το περιεχόμενο της ανάρτησης του κ. Πολάκη, ο οποίος δεν πτοήθηκε από τις εξελίξεις. Σε νέα ανάρτησή του, επιτέθηκε στην πρώην γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφία Νικολάου, ζητώντας άμεση επέμβαση του ΣΔΟΕ για την αγορά ενός ακινήτου από τη συγκεκριμένη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, ήδη ο Παύλος Πολάκης έχει αντικατασταθεί από τον Γιάννη Ραγκούση ως Τομεάρχης Διαφάνειας, ενώ τη θέση του τελευταίου ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, λαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας, από την άλλη, παραμένει το γεγονός ότι ο Παύλος Πολάκης «έκανε τη βρώμικη δουλειά» και αποτελούσε «το άλλο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα», ζητώντας την άμεση διαγραφή του Σφακιανού βουλευτή, διατηρώντας στο «κάδρο» και τον Νίκο Παππά.

Σχετικές ειδήσεις