ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Τα πρόσωπα – κλειδιά της ΝΔ που θα παίξουν κομβικό ρόλο στην κάλπη

Εκλογές 2023: Τα πρόσωπα – κλειδιά της ΝΔ που θα παίξουν κομβικό ρόλο στην κάλπη
Eurokinissi

Εκλογές 2023: Ο προεκλογικός αγώνας της ΝΔ επικοινωνιακά θα στηριχθεί στο ίδιο το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη αφού ουσιαστικά θα πάρει πάνω του όλο το στοίχημα της διακυβέρνησης του τόπου – Πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μια επιλεγμένη ομάδα στελεχών θα τρέξει μπροστά και πίσω από τις κάμερες την εκπροσώπηση και τον σχεδιασμό του κόμματος

Το σύνθημα που θα συνοδεύει τη Ν.Δ. στην τελική ευθεία των εκλογών και θα αρχίσει αμέσως μετά το Πάσχα προφανώς θα κινείται πάνω στη λογική «αν όχι ο Μητσοτάκης, τότε ποιος;». Το τελικό διακύβευμα των εκλογών είναι βέβαιον ότι θα προσωποποιηθεί στη σύγκριση «Μητσοτάκης ή Τσίπρας». Στην εξίσωση θα πρέπει βεβαίως να μπει και ένα ακόμα σημειολογικό μήνυμα το οποίο να παραπέμπει τόσο το γεγονός ότι τα τέσσερα χρόνια έγιναν πολλά βήματα εμπρός, όσο και το αίτημα της «αλλαγής» που εκφράζει μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ακόμη και ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών έχει περίπου περιγράψει αυτό το μήνυμα λέγοντας πολλές φορές ότι είναι αποφασισμένος να σπάσει όλα τα αποστήματα που κρατούσαν πίσω την Ελλάδα. «Δώστε μου την εντολή να τα αλλάξω όλα». Πάνω σε αυτό τον καμβά θα κινηθεί η στρατηγική για την επόμενη μέρα εις την οποία πρέπει να δομηθεί η ισχυρή Ελλάδα.

Προφανώς η ΝΔ θα «πλαγιοκοπήσει» τους νέους, τις γυναίκες αλλά και τις λαϊκές συνοικίες για να υπάρξει η επανασύνδεση με την αποκαλούμενη λαϊκή δεξιά.

Ο βασικός επικοινωνιακός σχεδιασμός θα μείνει περίπου ίδιος σε επίπεδο γραμμής με ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια εργάζονται αόκνως για την ενημέρωση. Με ρόλο συντονιστή όπως πάντα τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τσιόδρα, αλλά και τους Χρήστο Ζωγράφο και Γιώργο Ευθυμίου. Τις υπηρεσίες του θα συνεχίζει να προσφέρει σε αυτό τον τομέα και ο Γιάννης Οικονόμου ο οποίος έχει σαφή εικόνα του κυβερνητικού έργου αλλά και η κυρία Αριστοτελία Πελώνη. Τεράστιος όγκος δουλειάς πέφτει βεβαίως και στον επικεφαλής των social media Ερικ Παρκς, στο Νίκο Ρωμανό, αλλά και στον Αμερικανός επικοινωνιολόγο Σταν Γκρίνμπεργκ. Είναι όλη η ομάδα του πρωινού καφέ όπου μαζί με τους Γιώργο Γεραπετρίτη, Άκη Σκέρτσο και Σταύρο Παπασταύρου έχουν ουσιαστικό ρόλο στην διαχείριση της καθημερινότητας.

Ποιοι θα βγαίνουν μπροστά στις κάμερες

Μπροστά από τις κάμερες και επειδή βεβαίως θα υπάρξουν περιορισμοί εμφανίσεων για τους υποψηφίους το μεγάλο βάρος θα πέσει κυρίως σε δύο πρόσωπα. Στον Άκη Σκέρτσο, που θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος εκπρόσωπος της κυβέρνησης και ο οποίος έχει πλέον εγκλιματιστεί επαρκώς με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις αλλά και ο γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης που και αυτός έχει ισχυρή παρουσία σε τηλεοπτικά πάνελ.

Για τις ανάγκες των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εμφανίσεων οι πληροφορίες λένε ότι θα επιστρατευθεί και η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου με την ιδιότητα της εκπροσώπου της ευρωομάδας. Άλλωστε η κυρία Ασημακοπούλου έχει και εμπειρία αφού υπήρξε εκπρόσωπος τύπου επί Αντώνη Σαμαρά…

Ειδικό ρόλο έχουν βεβαίως και οι: Νίκος Χαρδαλιάς, Νίκος Ρωμανός και Γιάννης Σμυρλής. Να προσθέσουμε ότι ρόλο θα έχουν τόσο ο Θανάσης Κοντογεώργης γενικός γραμματέας συντονισμού αλλά και ο Γιώργος Γεραπετρίτης που έτσι κι αλλιώς ήδη έχει παρουσία στα κανάλια.

Στον τομέα της εκλογικής ανάλυσης η ΝΔ έχει ως κεντρικό πρόσωπο τον Θεόδωρο Λιβάνιο ο άνθρωπος που διεξάγει και αναλύει όλες τις μετρήσεις για λογαριασμό του Μαξίμου σε στενή συνεργασία με τον Αμερικανό Σταν Γκρίνμπεργκ. Ένας ακόμη δημοσκόπος που ακούει το Μαξίμου είναι βεβαίως ο Θωμάς Γεράκης, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι στα χέρια του Έρικ Παρκς, ο οποίος τα διαχειρίστηκε με επιτυχία και πριν τις εκλογές του 2019.

Σχετικές ειδήσεις

Εκλογές 2023 - Λοβέρδος: Πρέπει να αποφευχθούν οπωσδήποτε οι τρίτες εκλογές

Εκλογές 2023 - Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: Ο πληθωρισμός μειώνεται αλλά τρόφιμα ακριβαίνουν

Εκλογές 2023-Μάντζος: Καθήκον να περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία και το Κοινοβούλιο από τους φονιάδες