ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές 2023 - Κυριάκος Μητσοτάκης: Φουλ περιοδείες μετά το Πάσχα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά το μίνι πασχαλινό διάλλειμα στην Τήνο, προετοιμάζεται για να ανοίξει τον επόμενο μεγάλο κύκλο των περιοδειών του σε Αττική και περιφέρεια – Επιχείρηση προσέγγισης της νεολαίας και του γυναικείου πληθυσμού

Στο πλαίσιο των φουλ περιοδειών του πρωθυπουργού ο πρώτος σταθμός θα είναι την ερχόμενη Τετάρτη, λοιπόν, όπου θα βρεθεί στην Κέρκυρα, προκειμένου να δώσει το «παρών» στην παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος για τα Επτάνησα και να πραγματοποιήσει ακόμη μία ομιλία σε στελέχη και ψηφοφόρους της «γαλάζιας» παράταξης.

Την επομένη μέρα θα βρεθεί και στην πανηγυρική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας όπου και εκεί θα πραγματοποιήσει νέα ομιλία. Την ερχόμενη Παρασκευή κατεβαίνει σε περιοδεία του στην Πελοπόννησο, η οποία θα έχει ως… τελευταίο σταθμό την Καλαμάτα.

Το Σάββατο, 22 Απριλίου, και αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών, ο πρωθυπουργός, σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, θα επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα του, πραγματοποιώντας διπλή περιοδεία σε Χανιά και Ρέθυμνο.

«Πιστεύω ότι τα εκλογικά διλήμματα θα αποτυπώνονται με ολοένα και μεγαλύτερη σαφήνεια. Για εμένα τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα. Πιστεύω ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες πετύχαμε πολλά ως χώρα αυτή την τετραετία και το βασικό ερώτημα είναι αν θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή αν θα κυλήσουμε πίσω σε μία εποχή που πιστεύω ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να αφήσει πίσω της… Είμαστε σε μία συγκυρία, όπου η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, κυρίως από την εισαγόμενη ακρίβεια. Δεν είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα, είναι παγκόσμιο. Είναι το πρώτο πράγμα το οποίο σκέφτονται σήμερα οι Έλληνες και τους απασχολεί. Δικό μου χρέος, χρέος της κυβέρνησης, όσο είμαστε στα πράγματα και εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί και πάλι, είναι να στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες οι οποίοι δοκιμάζονται», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε χθες ο πρωθυπουργός, στη νέα του τηλεοπτική συνέντευξη στο Mega. Από κοντά, όπως πράττει συνεχώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε την ισχυρή προστιθέμενη αξία που έχει για τους «γαλάζιους» η συνέπεια λόγων και έργων, αλλά και το στοιχείο της σύγκρισης, το οποίο μετατρέπεται σε… προεκλογική σημαία.

«Είχα τη μεγάλη τιμή να είμαι τέσσερα χρόνια πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας ήταν τέσσερα χρόνια πρωθυπουργός πριν από εμένα και είναι πάλι και αυτός υποψήφιος πρωθυπουργός. Άρα, πιστεύω ότι στο μυαλό των πολιτών, αυτόματα μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν τι πέτυχε η Ελλάδα την προηγούμενη τετραετία επί του κ. Τσίπρα και τι πέτυχε επί των δικών μου ημερών. Όμως, δεν είναι μία, αν θέλετε, προσωπική αντιπαράθεση την οποία εγώ ο ίδιος επιδιώκω. Είναι το φυσικό αποτέλεσμα ενός πολιτικού συστήματος όπου ο πρωθυπουργός εκ των πραγμάτων έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο να παίξει. Οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα, επιλέγουν και υποψήφιο Πρωθυπουργό. Και για αυτό και δημιούργησε μια σύγχυση όλη αυτή η στάση του ΠΑΣΟΚ για τον περιβόητο “άγνωστο Χ”, για το τρίτο πρόσωπο που μπορεί να προταθεί ως πρωθυπουργός», είπε, στη συνέντευξή του.

Οι γυναίκες και οι νέοι στην ατζέντα του αρχηγού της ΝΔ

Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να παραχωρήσει συνέντευξη σε μία εκπομπή που δεν έχει αυστηρά πολιτικά χαρακτήρα (στο Mega Καλημέρα και στην Ελεονώρα Μελέτη) είναι αποτέλεσμα μίας συνειδητής προεκλογικής στρατηγικής, η οποία έχει ως σημείο αναφοράς, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, τις γυναίκες και τη νεανικά κοινά στα οποία η ΝΔ θέλει να δώσει μεγάλο βάρος. Το γαλάζιο κάλεσμα στους νέους, προκειμένου να βρεθούν σε ένα από τα εκλογικά κέντρα την 21η Μαΐου είναι διαρκές, με ένα μεγάλο κομμάτι της «γαλάζιας» καμπάνιας να εξελίσσεται ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο την προσέλκυση των κοινών 17-24.

Γι’ αυτό άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε προ ολίγων ημερών να παραχωρήσει συνέντευξη και στην γνωστή influencer Νεφέλη Μεγκ. «Θα τους έλεγα να φροντίσουν οι ίδιοι να διαμορφώσουν το μέλλον τους και να μην αφήσουν αυτή την επιλογή σε κάποιον άλλον…Θα τους έλεγα να μην ψάχνουν το τέλειο και το ιδανικό διότι αυτό μπορεί απλά να μην υπάρχει. Και, θα τους έλεγα, επίσης, να κλείσουν τα μάτια και τα αυτιά στις ακραίες φωνές, κυρίως από το χώρο της άκρας Δεξιάς, της πολιτικής βίας, μιας αποκρουστικής κουλτούρας πολιτικής δράσης -ο Θεός να την κάνει πολιτική- εγκληματικής δράσης, ουσιαστικά, η οποία ταυτίζει την πολιτική με τη βία. Η πολιτική είναι συμμετοχή, η πολιτική είναι ευπρέπεια. Σκληρή, η πολιτική αντιπαράθεση. Δεν είναι σε καμία περίπτωση βία. Και για αυτό και έχει τόσο μεγάλη σημασία να μπορούμε και εμείς σε Κοινοβουλευτικό επίπεδο να αποκρούουμε και να υψώνουμε αναχώματα στη συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων που κρύβονται πίσω από το μανδύα πολιτικού κόμματος, να τους απαγορεύσουμε τελικά τη συμμετοχή στις εκλογές», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πέραν της νέας γενιάς, στην πρώτη γραμμή των δημόσιων αναφορών του πρωθυπουργού βρίσκονται και οι γυναίκες. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας η παρουσία τους θα είναι ισχυρή, αποκαλύπτοντας και πτυχές της πολιτικής του για την επόμενη τετραετία. «Η μικρή μου κόρη, ασχολείται πολύ με θέματα δημόσιας υγείας. Ήταν η πρώτη η οποία μου μίλησε για τις δημόσιες πολιτικές που έχουν να κάνουν με τον κύκλο των γυναικών, με τα θέματα της εμμηνόπαυσης. Ήταν ένα θέμα το οποίο δεν είχε περάσει από το μυαλό μου και λογικό είναι, ενδεχομένως, σ’ ένα πολιτικό σύστημα το οποίο ανδροκρατείται αυτά τα ζητήματα να μην μας απασχολούν σε τέτοιο βαθμό. Ήταν η μικρή μου κόρη η οποία μου είπε: «κοίταξε, άλλες χώρες κάνουν πράγματα για τα ζητήματα αυτά. Δίνουν φορολογικές εκπτώσεις για τα προϊόντα που έχουν να κάνουν με την έμμηνο ρύση, ασχολούνται με το θέμα της εμμηνόπαυσης. Μήπως πρέπει και εσύ να κάνεις κάτι για αυτό;». Μου έβαλε την ιδέα, αρχίσαμε να το ψάχνουμε και νομίζω ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε ενδιαφέροντα πράγματα που θα ενδιαφέρουν τις γυναίκες», τόνισε στο Mega.