ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Πόσο χρόνο δικαιούνται στα κανάλια κόμματα, συνασπισμοί και υποψήφιοι

Εκλογές 2023: Πόσο χρόνο δικαιούνται στα κανάλια κόμματα, συνασπισμοί και υποψήφιοι
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Εκλογές 2023: Στην τελική ευθεία για τις κάλπες, καθορίστηκε επίσημα ο χρόνος προβολής των κομμάτων, των συνδυασμών και των υποψηφίων μέσα από το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τον χρόνο προβολής που δικαιούνται οι υποψήφιοι, τα κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές 2023, εκδόθηκε το Σάββατο (29/4) και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Συνεπώς από εδώ και στο εξής ισχύουν απόλυτα και απαρέγκλιτα οι κανόνες που ορίζονται από την ΚΥΑ και ουδείς δικαιούται να τους παραβεί καθώς θα τεθεί σε κίνδυνο η συμμετοχή του στις εκλογές.

Ήδη, πάντως, τα κόμματα έχουν αρχίσει να δημοσιεύουν τα τηλεοπτικά τους σποτ, τα οποία θα προβάλλονται για ορισμένο χρόνο στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ συγκεκριμένος είναι και ο τρόπος προβολής των υποψηφίων από τα ΜΜΕ.

Με την ΚΥΑ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, καθορίζονται «οι όροι, οι προϋποθέσεις και ο χρόνος προβολής, κατά την προεκλογική περίοδο, των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων, που συμμετέχουν στις φετινές βουλευτικές από τους δημόσιους και ιδιωτικούς ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς επίγειας μετάδοσης ελεύθερης λήψης, και τους φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω δορυφόρου, καθώς και των αναγκαίων λεπτομερειών για τις εμφανίσεις των υποψηφίων βουλευτών και των οριζομένων εκπροσώπων των ανωτέρω πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων στα παραπάνω ραδιοτηλεοπτικά μέσα».

Αναλυτικά το ΦΕΚ