ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας στους «Πρωταγωνιστές»: Θα ήθελε ένα πανεπιστήμιο σαν το Χάρβαρντ στην Ελλάδα;

Αλέξης Τσίπρας στους «Πρωταγωνιστές»: Θα ήθελε ένα πανεπιστήμιο σαν το Χάρβαρντ στην Ελλάδα;

Εκλογές 2023: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και απαντά στο αν θα ήθελε ένα πανεπιστήμιο σαν το Χάρβαντ στην Ελλάδα. 

«Αν υπήρχε δυνατότητα να έχεις εδώ, ξέχωρα από το κράτος, πανεπιστήμια τύπου Χάρβαρντ, εγώ είμαι έτοιμος να το συζητήσω. Αυτή στιγμή, όμως, δεν έχουμε αυτό. Έχουμε ΙΕΚ φούφουτος. Αυτό δεν μπορεί να είμαι προτεραιότητά μας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του με τον Σταύρο Θεοδωράκη στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές», ένα απόσπασμα της οποίας προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Η απάντηση δόθηκε όταν ο Σταύρος Θεοδωράκη ρώτησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Σοβαρός ανταγωνισμός θα έρθει αν δώσουμε τη δυνατότητα να υπάρχουν στη χώρα μη κρατικά πανεπιστήμια, δηλαδή γιατί θα έχετε αύριο βουλευτή από το Χάρβαρντ -ο κ. Ηλιόπουλος από εκεί έρχεται- και δεν θα έχετε μεθαύριο ένα φοιτητή από ένα ελληνικό Χάρβαρντ».

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την απάντηση ρωτώντας τον Σταύρο Θεοδωράκη: «Πιστεύεις στα αλήθεια ότι στην Ελλάδα μπορεί να φτιαχθεί ένα πανεπιστήμιο Χάρβαρντ;».

Σε ερώτηση αν ένας πολιτικός χάσει με έξι μονάδες θα έχει κυρώσεις, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε καταφατικά.