ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Χρήστος Γιαννούλης: Το ερώτημα που θα έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν δημοσιογράφος

Εκλογές 2023 - Χρήστος Γιαννούλης: Το ερώτημα που θα έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν δημοσιογράφος

Το πρώτο και κύριο που χρειάζεται να γίνει είναι να συγκροτηθεί μέτωπο ελέγχου της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση που μπορούμε να έχουμε κάποιες κοινές αντιλήψεις, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου με το ΠΑΣΟΚ απ' ό,τι καταλαβαίνω, ο Χρήστος Γιαννούλης απάντησε: «Ε, δεν είναι κακό». Δεν μιλά για κοινοβουλευτική ενσωμάτωση, επεξήγησε.

Σημείωσε πως αν ήταν δημοσιογράφος, το πρώτο ερώτημα που θα έθετε έπειτα από μια τέτοια εκλογική μάχη είναι: Στις πόσες εκλογικές αποτυχίες ένας ηγέτης πρέπει να αποφασίσει κάτι για τον ευατό του;

Ωστόσο, επισήμανε πως με τις διαδικασίες που έχει κατακτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο μια άλλη ιστορία, που προσπαθεί να προσδώσει στα μέλη του σημαντική εξουσία στο καθοριστικό ζήτημα ακόμη και της ηγεσίας. «Πρέπει να αποτιμήσουμε με πολλή σεμνότητα και όχι με αλαζονεία, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει και μια προσωπική συμβολή στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ πριν προστεθεί και το Προοδευτική Συμμαχία, όπου χαλάει λίγο το κατεστημένο και το στερεότυπο» προσέθεσε.