ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας - Το «βραχυκύκλωμα» με τη Γεροβασίλη

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας - Το «βραχυκύκλωμα» με τη Γεροβασίλη
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με την άρνηση της Όλγας Γεροβασίλη να γίνει πρόεδρος της ΚΟ να προκαλεί προβλήματα για την επόμενη ημέρα και την παρουσία του κόμματος στη Βουλή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο πλαίσιο των κομματικών διεργασιών που δρομολογήθηκαν για την εκλογή νέας ηγεσίας.

Το όργανο καλείται να λάβει αποφάσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου προέδρου και της διεξαγωγής συνεδρίου και τον χαρακτήρα του, επί των οποίων υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις από τις διάφορες εσωκομματικές πλευρές.

Παράλληλα, ζήτημα που επίσης επείγει για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και εκείνο που αφορά στο ποιος θα αναλάβει μεταβατικά επικεφαλής της ΚΟ, ώστε το κόμμα να εκπροσωπείται στη Βουλή, αρχής γενομένης από την επικείμενη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Το «βραχυκύκλωμα» και τα πρόσωπα

Η άρνηση της Όλγας Γεροβασίλη να αναλάβει τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει «βραχυκύκλωμα». Αυτό γιατί, για την ώρα, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση στο «τραπέζι».

Αυτό που συζητείται τώρα, είναι το ποιο πρόσωπο θα μπορούσε να αναλάβει αυτό τον ρόλο. Το πρόσωπο αυτό θα μπορούσε, λοιπόν, να είναι ένα έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να πρόκειται για τον Σωκράτη Φάμελο.

Πάντως, το γεγονός ότι μέχρι τις 13:00 το μεγαλύτερο τμήμα της ομάδας των «προεδρικών» απουσίαζε από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε ότι κάτι δεν πάει καλά. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο η Ρένα Δούρου και η Σία Αναγνωστοπούλου βρέθηκαν από νωρίς στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Σταδιακά, πάντως, προσήλθαν κι άλλα πρόσωπα όπως οι κ. Νοτοπούλου, Θεοχαρόπουλος και Γεροβασίλη. Ακολούθησαν οι κ. Ζαχαριάδης, Δούση, Ρήγας, Παππάς και έτσι σχεδόν όλη η ομάδα των «προεδρικών» έδωσε εν τέλει το «παρών» όπως και ο Παύλος Πολάκης που έφτασε περίπου στις 13:15.

Το σίγουρο είναι πως κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι ακριβώς θα γίνει και πώς θα πορευτεί στο εξής ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα ερωτήματα και οι εκκρεμότητες, πάντως, είναι «καυτές» για την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία κινδυνεύει να πάει στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, όντας εντελώς «ακέφαλη» και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Παράλληλα, μαίνονται οι διαφωνίες για το πώς και πότε θα στηθούν οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να προκύψει ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικές ειδήσεις