ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: «Η κομματική γραφειοκρατία κάνει κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ» - Τι είπε για τα... καλλιστεία

Σπίρτζης: «Η κομματική γραφειοκρατία κάνει κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ» - Τι είπε για τα... καλλιστεία

Σε διαδικασία αναζήτησης υποψηφίου βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την κούρσα διαδοχής μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ για το θέμα τοποθετήθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Στο MEGA μίλησε ο Χρήστος Σπίρτζης σχετικά με τη διαδοχή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει παράλληλα με την εκλογή του προέδρου να κάνει μία μεγάλη συζήτηση που να απευθύνεται στους πολίτες και την κοινωνία.

«Αυτό που μπορεί να διαπιστώσει κανείς από αυτά που μέχρι τώρα συζητιούνται είναι ότι από την πλευρά της πλειοψηφίας δεν υπήρχε κάποιος που να έχει στο μυαλό του να αντικαταστήσει τον Αλέξη Τσίπρα ή να προετοιμάζεται για να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Είναι απόλυτα προφανές ότι το πόσους υποψηφίους θα έχεις σχετίζεται ότι με το εάν θέλει κάποιος ή δεν θέλει, εάν είναι προετοιμασμένος τα προηγούμενα 6-7 χρόνια ή όχι. Σχετίζεται με το πολιτικό πλαίσιο και πλατφόρμα που πρέπει να έχει», δήλωσε.

Ιδιαίτερα, τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να ενώσει διαφορετικές πολιτικές ομάδες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο άνθρωπος, ο ηγέτης που μπόρεσε να φέρει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πάρα πολύ διαφορετικές πολιτικές ομάδες και κατευθύνσεις και είχε την ικανότητα – ευτυχώς για τον χώρο – να συνθέτει όλα αυτά τα διαφορετικά ρεύματα και να παράγει μία προοδευτική πρόταση», υπογράμμισε.

«Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι ο προοδευτικός και δημοκρατικός χώρος να εκφραστεί και να μείνει δεύτερος πόλος του συστήματος, να μη γίνει η ακροδεξιά δεύτερος πόλος. Το διακύβευμα εσωτερικά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εάν θα συνεχίζει να υλοποιεί τις αποφάσεις του συνεδρίου και θα καλύπτει από την σοσιαλδημοκρατία τους σοσιαλιστές, την ευρωπαϊκή αριστερά και τη ριζοσπαστική αριστερά ή έαν θα περιοριστεί στην ριζοσπαστική αριστερά και θα έχει μικρότερη κοινωνική απεύθυνση», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κο Σπίρτζη, η κομματική γραφειοκρατία είναι εκείνη που κάνει κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ και τον μηχανισμό του μέχρι και σήμερα.

«Ο καινούργιος πρόεδρος δεν θα βγει με καλλιστεία, με πολιτικές θέσεις θα βγει. Για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω να σφυρηλατήσουμε ακόμα περισσότερο την ενότητα του κόμματός μας θα πρέπει να διευκρινίσουμε μία σειρά από ζητήματα σε συγκεκριμένους τομείς, στα εθνικά θέματα, το ασφαλιστικό, τις προτάσεις μας για την επιχειρηματικότητα», ανέφερε.

Τέλος, ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε πως απαραίτητο για την εκλογή προέδρου είναι οι υποψήφιοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να ξεκαθαρίσουν το πολιτικό τους πλαίσιο.