ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νότης Μηταράκης: Οι εξηγήσεις που δεν έπεισαν, η παραίτηση και η αντίδραση των κομμάτων

Νότης Μηταράκης
Intime News

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εξηγήσεις από τον Νότη Μηταράκη, που, όμως, δεν έπεισαν τον πρωθυπουργό, ο οποίος στη συνέχεια του ανακοίνωσε την απόφαση του, με τον κ. Μηταράκη να υποβάλει την παραίτηση του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους

Ο Νότης Μηταράκης παραιτήθηκε από υπουργός Προστασίας του Πολίτη για προσωπικούς λόγους, όμως το παρασκήνιο για την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση είναι έντονο.

Ο Νότης Μηταράκης, την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται στο πόδι για τις φωτιές, την ώρα που οι αστυνομικοί μπαίνουν στα πύρινα μέτωπα και βοηθούν πολίτες να απεγκλωβιστούν, ήταν πρακτικά απών, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες τα πράγματα.

Κι αυτή η ηχηρή του απουσία ήταν αντίθετη στην εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα κυβερνητικά του στελέχη. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός από το βράδυ της επανεκλογής του είχε στείλει ένα και μόνο μήνυμα κατά της αλαζονείας. Ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνονται ανεκτές, αναφέροντας πως μοναδικός στόχος είναι η σκληρή δουλειά και η τήρηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Τι έφερε την παραίτηση του Νότη Μηταράκη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το δημοσίευμα στο «Θεωρείο» της εφημερίδας «Καθημερινή», ήταν αυτό που έφερε ουσιαστικά και την παραίτηση του Νότη Μηταράκη.

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφερόταν ότι ο πρώην πια υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, έκανε διακοπές εν μέσω των πολυήμερων σκληρών «μαχών» με τις φωτιές, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εξηγήσεις από τον Νότη Μηταράκη, που, όμως, δεν έπεισαν τον πρωθυπουργό, ο οποίος στη συνέχεια του ανακοίνωσε την απόφαση του, με τον κ. Μηταράκη να υποβάλει την παραίτηση του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

ΣΥΡΙΖΑ για Μηταράκη: Βαφτίζουν «προσωπικούς λόγους» τις διακοπές του

«Βαφτίζουν “προσωπικούς λόγους” παραίτησης του κ. Μηταράκη, τις διακοπές του, τη στιγμή που η χώρα καίγεται από άκρη σε άκρη», τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε σημερινό (28/07) σχόλιο για την παραίτηση του Νότη Μηταράκη από τη θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

«Αλλά μίας και οι Υπουργοί του κ. Μητσοτάκη άρχισαν τις παραιτήσεις για “προσωπικούς λόγους”, σκέφτεται κανείς να αναλάβει τις ευθύνες του για τις εικόνες κατάρρευσης και καταστροφής που ζούμε αυτές τις μέρες;», επισημάνθηκε από την Κουμουνδούρου.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η παραίτηση Μηταράκη είναι το κερασάκι σε μια αλυσίδα αστοχιών

«Οι καλοκαιρινές διακοπές του τ. υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, εν μέσω πυρκαγιών είναι το κερασάκι σε μια αλυσίδα αστοχιών του «καλοκουρδισμένου» επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη», σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ για την παραίτηση του Νότη Μηταράκη.

Στο σχόλιο τονίζεται πως «πολύ νωρίς ξεκίνησε το ρεσιτάλ ανικανότητας του επιτελικού κράτους» κι αναφέρει:

«Περιοχές της χώρας έχουν παραδοθεί στα πύρινα μέτωπα, που καίνε για μέρες, πιστοποιώντας την πλημμελή προετοιμασία και την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πρόληψης των ακραίων φυσικών φαινομένων, που συνεχώς θα πολλαπλασιάζονται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην κομβική για την εθνική ασφάλεια 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, καταστράφηκαν».