ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην διανοηθεί ο Γεωργιάδης να φέρει νομοσχέδιο για 16ώρη εργασία

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην διανοηθεί ο Γεωργιάδης να φέρει νομοσχέδιο για 16ώρη εργασία
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή όσα ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, για τη δυνατότητα εργαζόμενων να δουλεύουν και δεύτερο 8ώρο σε άλλον εργοδότη.

«Ο υπουργός Εργασίας κ. Γεωργιάδης, ως άξιος συνεχιστής του κ. Χατζηδάκη, αποκάλυψε σήμερα το εφιαλτικό σκηνικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ για τους εργαζόμενους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως «Προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία που θα προβλέπει 16 ώρες δουλειά την ημέρα με δύο 8ωρα σε δύο εργοδότες. Και αυτό - κατά τον κ. Γεωργιάδη - θα είναι «προσωπική απόφαση» του εργαζόμενου. Με λίγα λόγια, ο εκβιασμός βαφτίζεται «επιλογή» την ώρα που η ακρίβεια, η εργοδοτική αυθαιρεσία και οι χαμηλοί μισθοί πλήττουν τον κόσμο της εργασίας».

Η αξιωματική αντιπολίτευση, προέτρεψε τον κ. Γεωργιάδη «να μην διανοηθεί καν να φέρει στη Βουλή αυτό το έκτρωμα», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

«Δεν θα βρει απέναντι μόνο τον κόσμο της Αριστεράς, αλλά το σύνολο των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει.