ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για ένα σκίτσο

Πόλεμος ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για ένα σκίτσο
Eurokinissi

Αντιδράσεις μετά την ανάρτηση «το 16ωρο απελευθερώνει» στελέχους του ΠΑΣΟΚ - Παύλος Μαρινάκης: Ακραία χυδαιότητα

Πολιτική κόντρα ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ με αφορμή ένα σκίτσο που ανήρτησε ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ κ. Καρίπογλου εξομοιώνοντας ουσιαστικά το Άουσβιτς με την απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη για παράλληλη εργασία των εργαζομένων σε 2 εργοδότες.

«Ήταν λάθος μου η ανάρτηση», δηλώνει ο Παναγιώτης Καρίπογλου μετά το σάλο που δημιουργήθηκε και διευκρινίζει ότι δεν ήταν κομματική ανάρτηση αλλά προσωπική.

«Αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα της υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης που υπόσχεται ο κ. Ανδρουλάκης, δεν θέλουμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παύλος Μαρινάκης: Ακραία χυδαιότητα

«Θα περίμενε κανείς από έναν πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου να είναι σε θέση να καταλαβαίνει τι λέει ένας νόμος. Και, βέβαια, ο καθένας θα αξίωνε σεβασμό στο Ολοκαύτωμα από έναν υποψήφιο κόμματος που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατικό και κεντρώο», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Φαίνεται πως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον νομό Σερρών Παναγιώτη Καρίπογλου, ο οποίος αναπαράγοντας ένα κατάπτυστο σκίτσο διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και, κυρίως, ακραία χυδαιότητα», επισημαίνει ο κ. Μαρινάκης, τονίζοντας: «Θα το πούμε για άλλη μια φορά: όποιος κάνει λόγο για δήθεν «16ωρο» απλώς ψεύδεται. Όποιος προσπαθεί να διανθίσει αυτά τα ψεύδη παρομοιάζοντάς τα με το Άουσβιτς είναι ακραία χυδαίος. Και όποιο κόμμα αναδεικνύει και ανέχεται τέτοια στελέχη δεν έχει καμία σχέση με τις έννοιες της αξιοπρέπειας και της σοβαρότητας».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σερρών και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Καρίπογλου, με ανάρτησή του στο facebook είχε σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη για τα δύο 8ωρα ημερήσιας εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, με ένα σκίτσο το οποίο απεικόνιζε την είσοδο του στρατοπέδου Άουσβιτς, έχοντας ως επιγραφή «το 16ωρο απελευθερώνει», την οποία και κατέβασε λίγο αργότερα.

Καρίπογλου: Ήταν λάθος μου η ανάρτηση

«Ήταν λάθος η ανάρτησή μου για τη συσχέτιση του 16ωρου με το Άουσβιτς» ανάφερε σε νέα του ανάρτηση ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Καρίπογλου ενώ επισήμανε πως δεν αποτελεί κομματική θέση παρά προσωπική πρωτοβουλία.

Στην ανάρτησή του ο κ. Καρίπογλου είχε ποστάρει ένα σκίτσο με την είσοδο του στρατοπέδου Άουσβιτς και την επιγραφή «το 16ωρο απελευθερώνει» με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη για την 16ωρη εργασία γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού.

Στο θέμα παρενέβη ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δίνοντας συνέχεια.

Απάντηση Γλαβίνα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

«Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καλό θα είναι να απευθύνεται με πολιτική ευπρέπεια, όταν αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής», τονίζει με έμφαση ο εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Γλαβίνας σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Παύλου Μαρινάκη.

Παράλληλα ο κ. Γλαβίνας επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει απερίφραστα «κάθε ακραία θέση από όποιον και αν εκφράζεται είτε είναι στέλεχος του κόμματός μας είτε της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο κ. Μαρινάκης που πριν μερικά χρόνια χρησιμοποιούσε δημοσίως τη μετεμφυλιακή ρητορεία του μίσους.

Και προσθέτει: «Οφείλει, δε, να γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει εκφράσει επίσημα τη θέση του για τις παλινωδίες του Υπουργού Εργασίας δια των αρμοδίων τομεαρχών του και ο κ. Καρίπογλου ήδη ανασκεύασε.