ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στίγκας: «Με εκβιάζουν για να λάβουν κρατική χρηματοδότηση»

Βασίλης Στίγκας

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, χαρακτήρισε «αντάρτες» κάποιους από τους βουλευτές των Σπαρτιατών 

Για τη διαγραφή βουλευτών από τους «Σπαρτιάτες» αλλά και τις επόμενες κινήσεις του στη Βουλή μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Στίγκας χαρακτήρισε τους συγκεκριμένους βουλευτές «αντάρτες» ενώ ανέφερε ότι η δήλωση που κατέθεσαν είναι ψευδής, καθώς ισχυρίζεται ότι ορισμένοι βουλευτές πλαστογράφησαν τις υπογραφές συναδέλφων τους, τονίζοντας ότι αυτό έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Ο Βασίλης ισχυρίστηκε ότι γίνεται προσπάθεια ανατροπής του και πως υπήρχε συνεννόηση με εξωθεσμικούς κύκλους.

Αναφερόμενος ξανά στους εξωθεσμικούς κύκλους είπε ότι «θέλουν να βάλουν χέρι στην κρατική χρηματοδότηση» και γι’ αυτό τον λόγο προσπαθούν να τον ανατρέψουν.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του για βουλευτές υποκινούμενους από «ξένα κέντρα» που παραπέμπουν σε «Greek Mafia και Δον Κορλεόνε» σχολίασε ότι θα περιμένει το πλήρωμα του χρόνου προκειμένου να μιλήσει για πρόσωπα και καταστάσεις. «Δεν εκβιάζομαι σε καμία περίπτωση», είπε. «Με έχουν εκβιάσει με πάρα πολλούς τρόπους. Εκεί πρωτοστατούν οι βουλευτές, από που έχουν εντολές θα το βρούμε», είπε ο κ. Στίγκας. «Μου έχουν προτείνει να περάσω σε ανομίες», είπε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών και εξήγησε ότι προσπαθούν να τον πείσουν να δώσει αλλού ένα μέρος της χρηματοδότησης.

«Υπάρχει ένα θέμα ηθικής τάξεως. Εγώ δεν είμαι από αυτούς που εκβιάζονται και κάνω ό,τι μου πουν. Εγώ έχω ένα θεσμικό ρόλο, σέβομαι τον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο του και όσο καιρό θα είμαι στη Βουλή θα τιμήσω την ψήφο τους», συμπλήρωσε.